Friday, February 22, 2008

Salpausselkä

siit algavad suusarajadTööpäev edukalt läbi, jäi mul laevani veel nii palju aega, et mõtlesin tagasiteel üle vaadata Lahti kuulsa Salpausselkä suusastaadioni ja veel kuulsama Karpalo suo tõusu :). Mõeldud-tehtud, kell pool seitse olin Salpausselkä suusastaadionil.

Kohale jõudes oli selline tunne, nagu oleks käimas Salpausselkä suusamängud - suusatajaid nagu murdu, kes parajasti lõpetamas treeningut, kes alustamas, kes niisama ringi kõndimas. Panin siis kah kiirelt suusariided selga ja läksin rajale.

Kui kohale sõites näitas kaunistustega suusatunnel   auto termomeeter +1°C ja hinges näris kerge kahtlus, et äkki oleks olnud õigem olnud Lappeenrantas suusasõit teha, siis kohapealne ületas kõik ootused - nii mõnusat rada poleks küll oodanud.

Sõitsin mingit valgustatud rada pidi, mis muudkui jätkus ja jätkus, kusjuures jälgede järgi tundus, et tagasi sama rada mööda suusatatud pole. Kui hakkasin juba kahtlema, et kas rada ikka tuleb kunagi ka tagasi suusastaadionile, siis oli lõpuks raja ääres teeviit, mis näitas Hiihtokeskus 10 km. Lahe - üks ring ja juba 22 kilomeetrit suusatatud!

kolm õde :)      Tagasi suusastaadionil tekkis juba mõte, et äkki teeks veel ühe sellise ringi, aga kuna igasse suunda läks nii palju muidki suusaradu, siis otsustasin parem veel mõne uue ringikese avastada ... väsimus hakkas kah muidugi tulema vaikselt.

Tegin siis ühe väiksema suusaringi ja käisin ühtlasi ära hüppemäe otsas ning lõpetasin suusasõidu laskumisega suusastaadionile, nagu tõeline suusaäss - ainult televisioon oli millegipärast puudu :).

Kokku sõitsin 2:06:49 ja 33.9 km. Pulss 141 / 160, 630 meetrit tõusu, maksimum kiirus 62.4 :). Teekond sai planetisse.

1 comment:

Anonymous said...

reedene tohutu rahvahulk oli kahtlemata seotud laupäeval samas toimunud finlandiahiihtoga