Tuesday, June 21, 2011

Ääsmäel sprintimas

Eile õhtul toimus Eesti sprindikarika neljas etapp, ääsmäe sprint, korraldajaks OK Kooperaator, eesotsas Jaanus Rehaga.

Minul polnud küll algselt plaanis sprintima minna, jalgadel oli veel väga selgelt meeles laupäevane rattasõit Tallinnast Haapsallu, vastutuules. Kuna aga Tanel Jukola teatejooksul oma jala välja väänas, siis oli vaja ju teda ometi asendada. Rada 3.395 km ja võitja aeg 12 – 15 minutit eeldas väga kiiret rada, aga tegelikult …

Ääsmäe sprint… stardin suhteliselt algusotsas ja alustan rahulikult. Esimese kontrollpunkti loen korralikult ja ei lase ennast segada 20 meetrit kõrval asuvast punktist, millega näiteks Ääsmäe kohalik mees, Risto, mulle juba 30 sekundit ette annab. Ka teise ja kolmanda punkti võtan veidi rahulikumalt, aga kindla peale.

Neljanda kontrollpunktiga üritan läbi metsa lõigata, aga olen sunnitud mööda toomingavõsa ronima ja kaotan sellega 30 sekundit. Järgmine viga tuleb kümnenda kontrollpunktiga, kus jooksen küll õige kivihunniku juurde, aga ei märka punkti ja teen paarikümnesekundilise lisakaare. Väike viga ka neljateistkümnenda kontrollpunktiga, kus kaduma läheb kümmekond sekundit, kui punkt, mis kaardi järgi on teest suhteliselt kaugel, asub tegelikkuses otse teeservas.

Viimastel etappidel pakub mulle konkurentsi Paavo, kelle selg kaugel ees paistab. Paavo on minu jaoks siiski liiga kiire ja lõpetab napilt enne mind.

Minu aeg, 21:17 on tunduvalt enam, kui rajameistri prognoositud võitja aeg, aga selgub, et ka võitja, klubikaaslane, Kaur Kase, saab ajaks 19 minutit, ehk kaugelt üle planeeritu. Viies koht on üsna maksimum, mis mul sellistes tingimustes võimalik saavutada oli, sest neljas mees, Lauri, edestab mind juba 50 sekundiga. Vähemalt täitsin oma eesmärgi, milleks oli seljatada vähemalt üks kohalik mees, Risto või Taavi, lausa 200 protsendiliselt – võidan neid mõlemaid.

Kokkuvõttes oli väga mõnus võistlus, mis tuletas jälle üle hulga aja meelde, kui lahe ala on orienteerumissprint. Peab vist järgmisele, 27. juulil Keilas toimuvale võistlusele end kirja panema.

[tulemused ja vaheajad]

No comments: