Tuesday, April 24, 2007

meeldejääv teisipäevak

Pärast eilset, tagasihoidlikku ilma, oli tänane teisipäevak lausa imekena. Startisime suhteliselt varakult, et koju sauna kütma jõuda. Aga elamused rajal sunnivad vägisi veidi rohkem, kui paari sõnaga kirjutama.

Rada 7.3 km ja 18 kontrollpunkti. KP 1 - lihtne. KP 2 - kah lihtne, aga ei taha otse minna ja jooksen rada mööda nurga välja. Lisaks ei märka punkti ja teen 20-sekundilise kaare. KP 3 - ei taha võsas seigelda ja jooksen kohe tagasi ja puhtalt radu mööda ringi. KP 4, KP 5 - lihtsad ja lühikesed etapid. KP 6 - imepisike lisakaar enne punkti. KP 7 - lasen vahepeal mõtted uitama ja magan ühe risti maha - tulemuseks 20 lisasekundit. Jõudes ühe kraavini, kus on selge, et sellest ma kuiva jalaga üle ei hüppa, otsustan, et hüppan parema jalaga vastaskaldasse nii, et ainult üks jalg saaks märjaks - saabki, ainult et kuna vastaskallas on veidi pehmem, kui arvasin, siis puusast saati ... ja mitte märjaks, vaid mingi haisva mudaga kokku. Aga see et ma parimale etapiajale kaotan 1:56, on küll mulle mõistatuseks. KP 8 - kirun rajameistrit, kes on saatnud võistlejad jõhkrasse tormimurdu, punkt läbitud suundun järgmisse, kuni ... f..k, miks ma jooksen juba 11-nda kontrollpunkti suunas? Kiire pilk kaardile ja ... olen seitsmendast punktist jooksnud otse kümnendasse! Kaheksandasse punkti jõuan koos rajameistriga, kes teatab et SI-jaam on punktist puudu - kokku umbes 3 minutit lisatiiru. KP 9 - lihtne. KP 10 - juba läbitud. KP 11 - jooksen jälle ringi ja kaotan sellega ilmselt 30 sekundit. KP 12 ...14 - ei midagi erilist, lihtsad ja lühikesed etapid. KP 15 - kaldun veidi ära ja teen minutilise lisakaare. KP 16 - jooksen ühest kaevest läbi, mis tundub olevat mullapõhjaga, aga ... EI OLEGI MULLAPÕHI ... tegelikult pole üldse põhja. Õnneks saan paari ujumisliigutuse järel kinni ühe põõsa okstest ja mõningase vaevaga sikutan ennast sellest haisvast mülkast välja. Veel minut läinud. Viimased punktid on lihtsad.

Kokku teen siis erinevatel põhjustel vigu umbes 6:30. Aga kõigest hoolimata esimene võistlus sellel aastal, kus suudan kohati juba orienteerumisele keskenduda :).

No comments: