Monday, October 15, 2007

need mõnusad, tikrimaitselised

Viimasel ajal on meie lemmikuteks veinimaailmas saanud Uus-Meremaa, Marlborough piirkond, oma Sauvignon Blanc marjaga. Mõnusalt happeline ja intensiivse maitsega, millest eriti selgelt eristub tikker. Eriti meeldib meile parempoolne, Vicar´s Choice.

need mõnusad, tikrimaitselised

Ja kas teatsite, et Marlborough piirkonna Sauvignon Blanc´i tootjad olid ühed esimesed, kes tüdinud sellest, et veinipudelit sulgev kork võib rikkuda nende töötulemuse, hakkasid kasutama keeratavaid korke.

4 comments:

Heli said...

Olen samuti veinilemb. Püüan (eriti nüüdsel ajal) oma veinivarusid aeg-ajalt täiendada ning avastada uusi ahvatlusi. Pidasin tõttöelda teie veinisoovitust meeles täna Sikupilli Prismas ja võta näpust, ei leidnud ühtegi Uus-Meremaa veini:( Kas olete nõus avaldama, et kust ostu sooritasite?:)
Omalt poolt julgen soovitada oma viimase aja lemmikut Itaalia valgete veinide seast-Tommasi Soave 2003 ja lõuna-aafriklane Kumala Chardonnay-Semillion.

maare said...

Kui sa täna õhtul poodi lähed, mine Selverisse või Kaubamaja Toiduosakonda. Seal on müügil too Vicar´s Choice nimeline vein. Kaubajamas muid kah. Ja Stockmanis muidugi.
Teine pildil olev vein on ostetud küll vinoteegist, In Vino Veritas nimeks (www.invinoveritas.ee), neil on Pirital Regati majas ka veinipood, kus abivalmis müüja lahkesti soovitusi jagab. Eile läksime õhtust jooksutiiru spetsiaalselt Piritale tegema, et pärast poest saaks läbi lipata:))

Noja kui poodide reklaamimiseks juba läks, siis Regalia nimelises alkoholipoes on ka Uus- Meremaa veine saada. Seal on üldse uskumatult korralik veinivalik, ainult osta on jube ebamugav - kõik pudelid leti taga kõrgetes riiulites.

Heiti Hallikma said...

Aga selle eest on Regalias parimad hinnad.

... aga muidugist soovitan veini enne kommentaari kirjutamist ära osta, sellisel kellaajal ei saa veini Tallinnas, ei selverist, ega ka mitte Regaliast :).

Heli said...

Nii, vahepeal olin sunnitud leppima teiste markidega. "Leppima" seetõttu, et linnast lahkudes ja veinisoovi realiseerides kippusid ette jääma ikka mõned teised müügikohad. Nüüdseks Tondi selverist Uus-Meremaa veinid avastet ja testin/katsetan just valgete kallal:) Seni on absoluutne lemmik ka teie poolt soovitatud Vichar`s Choice. Mõnusalt intsensiivne tikrimaitse, ent samas ikka selline värske ja kerge. Tänud veelkord referentsi eest!