Saturday, October 13, 2007

väike jalgrattaots

Eilne plaan, restoran Ribe ja siis film Georg, kasvas veidi üle pea (nende kahe ürituse vahel jõudsime veel külastada ka vinoteeki ´In Vino Veritas´. Tänu sellele ei jõudnud me täna hommikupoolele planeeritud üritustele. Üritasin siis tänase päeva päästa sellega, et sõitsin Pille sünnipäevale, Raplasse jalgrattaga.

Ilm oli jalgrattasõiduks suurepärane, veidi jahe küll, aga päikseline. Panin siis selle võrra soojemalt riidesse. Algul sadama juurest läbi, Kadrioru staadioni juurest mööda, Ülemiste keskuse juurde. Edasi mööda vana Tartu maanteed ja siis juba väiksematele teedele. Tutvun uute elamurajoonidega Assaku ja Järveküla vahel ja nii jõuan Tallinna ringteele Kurna juures.

Ringteest otse üle ja kaarega Kiilisse, sealt läbi Lähtse ja Nabala Paeknasse. Paeknast keeran alla, metsade vahele, Pahkla poole. Vahepeal kipub tee küll päris väikeseks, aga lõpuks olen Angerjas. Nelikümmend kilomeetrit on sõidetud, loodan kuuekümnega hakkama saada. Sõidan Seli poole ja Käriverest keeran Juuru peale. Juuru jõudes saab täis 60 kilomeetrit ja ebameeldiva üllatusena näitab viit Raplasse veel 12 kilomeetrit. Jalad on üsna pehmed ja viimane pooltund päris vaevaline.

Kohale jõudes olen nii väsinud, et isegi õlle teen lahti alles pärast paarikümneminutilist lihtsalt istumist :).

Planetis on olemas ka track tänase sõidu kohta.

Ja veel - tõstsin meie rogaini teekonna Google Earth-is kaardile. Kuna kahjuks Google Maps ei toeta päris korralikult Image Overlay käsku (kui see image on pööratud), siis on võimalik vaadata meie teekonda Google Earth-is [071006_rogain_2007.kmz 1 910 kB].

2 comments:

Anonymous said...

Minu Google Earth ei suutnud kaarti ülesse/välja lugeda, kuvab suure punase X selle asemel...

Heiti Hallikma said...

Hmm, raske juhus, proovisin selle peale seda faili download-ida ja avada veel ühest arvutist - õnnestus.