Wednesday, January 21, 2009

harjutused jääl - suvekummidega

Kes oleks võinud arvata, et kui Eestis on maa must, siis Lõuna-Rootsis on lumi. Mina küll mitte, kui endale Car-Rental-Agent.com kaudu auto Kopenhaagenist broneerisin (talvekummidega auto eest oleks tulnud maksta 80 EUR lisa, aga Taani autodel on lubatud nii Rootsis kui Norras liigelda ka talvel suvekummidega).

Aga nii oli - Kopenhaagenist Malmösse ja sealt edasi Karlshamni poole oli tee küll puhas (ja maapind must), aga veidi murelikuks tegi auto termomeeter, mis kõikus +2°C ja 0°C vahel. Kui aga Veidi enne Karlshamni mere äärest eemale keerasin, siis ... maa muutus järjest valgemaks ja tee lumisemaks. Viimased 15 kilomeetrit, mis tuli sõita suhteliselt väikesel teel ja metsa vahel oli teel korralikult kinnisõidetud lumi. Nägin kraavis nii mõndagi autot. Õnneks jõudsin siiski kohale ja päeva peale paranes veidi ka olukord teedel.

Teisel õhtul hakkas sadama uduvihma ja õhutemperatuur oli -2°C. Pärast seda, kui olin tehase väravast 200 meetrit hotelli suunas sõitnud ja avastanud, et tee on kaetud ühtlase klaasjääga ja pole absoluutselt juhitav, siis loobusin ja sõitsin tagasi tehasesse. Õnneks osutasid sõbralikud töökaaslased mulle transporditeenust hotelli ja tagasi.

Täna varusin Kopenhagenisse jõudmiseks endale tunnikese rohkem, kui tavaliselt. Teel oli küll vahetevahel veidi lund, aga õnneks mitte väga pikalt.

No comments: