Thursday, January 01, 2009

uisutamisest

Kuna Silver juba küsis ja mõned on veel huvi tundunud, siis panen selleaastased uisuteadmised kohe eraldi jutuna üles:)

Matkauisud ja kust neid saab: meil on omad olemas, käivad suusasaapa otsa, väga mugavad tarvitada. Osta saab neid Matkaspordist ja AT Sport müüb ka, kas  viimases kohas momendil just on, seda täpselt uurinud pole. Laenutada saab meile teadaolevalt kahest kohast: 360.ee  ja Kõrvemaa matkakeskusest. Mõlemast kohast saab ka giidiga uisumatku tellida. Enamasti on laenutuses pakkuda selliseid, mis käivad mitte suusa- vaid matkasaapa otsa. Sobivad samuti matkamiseks hästi, aga suusasaapa otsa käivad on mugavamad liikuda, kuna kand on lahti. Laenutuse hind on 100- 200 krooni päev + deposiidisumma.

Et siis kus uisutada: noh, praegu on jääkatte all Maardu järv, kus kalamehi peal mustab nagu rosinaid saias. Soodla ja Paunküla veehoidlad samuti, aga seal võib natuke lund peal olla. Männiku karjäär pidavat ka kõva kaane all olema ja Marimetsa raba laukad, kus me juba sel aastal käinud oleme. Viimased uudised on pärit jälle Berdilt (360.ee), kes käis proovimas Maardus endise fosforiidikaevanduse "kanjoniites" peituvaid veesilmu (ise pole veel proovinud aga tundub jube põnev idee, koht on ju äge!) ja vana aasta viimasel päeval saime e- maili jällegi 360.ee tegijatelt  (nende mailinglistis olemine tasub ära) selle kohta, et Haapsalu lähistel Saunja ja Tahu lahel on sile terasjää ning nad plaanivad uisumatka sinna pühapäeval.

Me ise vist läheme juba homme ja vaatame üle selle Saunja ja Tahu lahtede asja, sest  kuniks lähimatele suusaradadele uut lund juurde pole tulnud, on uisumatk mõnus alternatiiv. Mulle meeldib:)

Eelmisel aastal tegime samuti mitmeid retki, meie matkade  kohta saab lugeda siit. Ja kuna külmakraade lubatakse veel nii mõnedki päevad, tuleb uusi uisukohti ilmselt iga päevaga juurde!

No comments: