Saturday, February 28, 2009

Waitomo

Aranui koopad

Tugev vihmasadu algab juba öösel. Kui öösel lootsime, et ehk on sadu hommikuks möödas, siis tegelikkus on kurb – sajab. Tänase päeva plaan on Waitomo koopad.

Tegelikult teeme esimese, kiire peatuse juba poolt tundi pärast starti, Waitoetoe-s, Whitecliffs Organic Brewery-s. Muhe taat pakub meile väikese hommikuse õlle, pärast mida jätkame teekonda.

Waitomo-s oleme algselt välja valinud Ruakuri touri, aga kuna me seda ette broneerinud ei ole, siis kohapeal selgub, et sinna enam kuut kohta pole. Õnneks leitakse meile kohad teisele tourile: „TWO CAVE COMBO - Glowworm and Aranui Caves“.

Waitomo Glowworm Cave on kuulus oma helendavate putukate, Arachnocampa luminosa poolest. Kuna need elukad pidavat olema valguse suhtes eriti tundlikud, siis on pildistamine koobastes rangelt keelatud. Tour algab väikese jalutuskäiguga mööda koopaid ja lõpeb paadisõiduga. Paadisõit täielikus vaikuses on eriti lahe, kogu koopa lagi on helenduvaid täpikesi täis, on tunne, nagu liugleksid läbi kosmose.

Võtame ära ka Aranui koopad, mis on Waitomo kolmest põhikoobastikust kõige väiksemad. Pärast koobaste avastamist alustame sõitu Taupo poole. Te Kuitis sööme lõunat sellises kohas, nagu Riverside Lodge, kus saame seni parima lambaprae Uus-Meremaal.

Õhtul liguneme mõnusalt kuumaveebasseinis, oma hotellis, Suncourt Motor Hotel ja ei hooli sellest, et ikka veel sajab.

2 comments:

Anonymous said...

Koopad-mäed, koopad-mäed, rutiin nagu kodu-töö ja kodu-töö.
Ma saan aru vein-linnud-meri, vein-linnud-meri.

Indias oli veini asemel õlu, a proportsioonid olid paigas 19 päevaga tuli 268 lindu, 40 l õlut ja meres kolm päeva. Meri oli vinge, mind pole kunagi meri lahti riietanud, a India meri on nagu naine, esimese lainega olid püksid rebadel.

Ott

Anonymous said...

Ott, kui Heiti ja Tauts oleks seal kahekesi, siis oleks ka neil vein-linnud-meri, aga kuna Aili ja Maare on kaasas, siis on koopad-mäed, koopad-mäed.