Monday, October 16, 2006

Pille

Nagu Heiti juba kirjutas, tähistasime nädalavahetusel minu vanema õe Pille sünnipäeva. Pille on minust seitse aastat vanem, mis aga ei tähenda, ta kohati noorem ei tunduks :). Kõrvaloleval pildil poseerib ta parasjagu sünnipäevaks saadud uute käimiskeppide ja matkajalanõudega.

Ametilt on Pille "igav naine", kelle juuresolekul kõik kliendid magama jäävad. Narkoosiarst ehk anestesioloog on täpsem nimetus. Seda ametit täidab ta koguni kahes kohas: Raplas ja Tallinnas Onkoloogiakeskuses, Hiiul. Seega võib teda nii mõnelgi hommikul oma sinise Peugeotiga Tallinna poole tööle ja õhtul tagasi vuramas näha.

Väiksena oli Pillel ilusate asjade sahtel ja Nunnu - jänes, ilma kelleta uni kohe kuidagi ei tulnud. Ilusate asjade sahtlis hoidis Pille igasuguseid kivikesi, klaasitükke, ehteid ja muid mittepraktilisi, ilusaid asju. Ühte näärideks saadud ja juba täitsa kõvaks kuivanud martsipanist lindu ka, mida ma ajapikku otsast salaja närimas käisin. Nüüd Pillel on kaks imetoretat lapsukest: juba mehemoodi Harri (10 a) ja armsake Minna (2 a). Lisaks on Pille õlul meie Rapla majapidamine, 3 000 ruutu aeda ja maja (kõik ilusaid asju täis) ning ema- ja isa hoolitsus takkapihta.

Sellest ei ole veel talle aga küllalt - vähemalt kord nädalas muutub kohaliku Pille tähtsusega aeroobikatreeneriks ja annab Valtu spordikompleksis ühe hoogsa aeroobikatrenni. Pärast läheb Minnaga ujuma ka. Pühapäeviti aga varustab ta ennast narmaste ja kauboisaabastega ning läheb ja tantsib line-tantsu. Mõnikord terve päev läbi, kolmkümmend ja enam tantsu järjest.

Pille sähvib kui tulesäde ja nii mõnigi kord iseloomustab tema tegemisi sõnapaar: "tehtud, mõeldud" :). Aga jõuad sa siis selliste tegemiste kõrval veel pikka aru pidada!

Ühesõnaga. Pille on armas õde.

No comments: