Thursday, March 29, 2007

Riisipere - Haapsalu

tankimas Teisipäeval külastasime ´vaba meest´, Mamburit. Kuna Mambur elab Haapsalus ja teatavasti on tehtud Riisiperest Rohukülla tervisetee, siis otsustasime oma elu veidi raskemaks teha ja sõita Haapsallu jalgratastega.

Näpistasime siis veidi tööpäeva lõpust, et jõuda kell 16:00 väljuvale Riisipere rongile ja kimasime kodust Jalgratastega Balti-Jaama. Ausalt öeldes ei mäletagi, millal sai Eestis viimati rongiga sõidetud ... Maare arvas, et tema vist polegi elektrirongiga sõitnud. Aga kogemus Elektriraudteega oli positiivne, vagunis olid lausa spetsiaalsed, rataste hoidmise kohad ja jalgratta vedamise eest ei küsitud isegi mitte raha!

mitte just liiga käänuline tee :)Kell 17:21 alustasime Riisiperest sõitu. Ei saa öelda, et maastik just väga vaheldusrikas ja mägine oleks olnud, aga põnev oli sellegipoolest. Tunne oli, nagu oleks rongiga sõitnud ainult selle vahega, et igal ajal võis peatusi teha :).

Esimese peatuse tegimegi veidi peale Turbat (või pigem veidi enne Ellamaad, seal kus Haapsalu maantee läheb üle raudtee) Ellamaa tanklas, kus tankisime endid. Edasi läbi Risti ja Palivere. Paliveres Ristub raudtee (vabandust, ENDINE raudtee) uuesti maanteega aj läheb selle alt läbi. Taeblasse jõudes (19:23) hakkas päike juba tuntavalt silmapiirile lähenema. Kuna GPS näitas sellises tempos jätkateks meie saabumise ajaks 20:30, siisi pidime tõstma veidi kiirust, et mitte pimeda peale jääda. 25 minutit hiljem keerasime juba raudteelt maha ja veel 2 minutit hilem oli ka päike loojunud. Ja minut enne kaheksat olime kohal, just täpselt veidi enne seda, kui päris hämaraks hakkas minema.

Palivere raudteejaamHea tee on igatahes valmis tehtud! Mitte liiga käänuline, kokku Riisiperest Haapsaluni umbes 10 käänakut :). Ja kohalikku rahvast oli üllatavalt palju liikumas, kes jalgrattaga, kes joostes, kes keppidega või lihtsalt jalutamas. Meil tuli kokku 54.1 km ja 2:38:10, keskmiseks kiiruseks 21 km/h.

Läbimata jäi ainult lõik Haapsalu - Rohuküla ... tuleb vist uuesti minna :P.

[updated] ... ja muidugi pildid ja track ...

2 comments:

Anonymous said...

Oeh, no küll teie ikka jõuate!!!!

Heiti Hallikma said...

Kaja! Seda ütled sina, kes sa oled minu meelest toimekuse sünonüüm :) ...