Thursday, March 08, 2007

uusi vidinaid

Nagu Maare juba mainis, on meie peres üks uus vidin, mis mulle sünnipäevaks kingiti.

Uueks vidinaks on siis Garmin GPSMAP® 60CSx ja see on juba pälvinud nii mõnedegi vaimustuse. Näiteks Mamburil läksid silmad põlema, kui näitasin talle manualist kohta `Jumpmaster` :). Ja arvesse ei võta me mõnede isikute kriitikat: Näiteks Leek arvas, et tema Mac-iga kokku sobimiseks, peaks GPS olema valge. Ja Maare arvas (arvab vist veel siiani), et ma pühendan GPS-ile liiga palju aega ja tähelepanu :).

Täna katsetasin siis, et kas on ka väärt riistapuu ... on. Tegin (selle talve viimase?) suusasõidu Pirital ja panin tasku ka GPS-i. Sõitsin kolm ringi ja tulemused on väga head - enamuse ajast jäi täpsus 10 meetri piiridesse, lagedal veelgi täpsem, metsas vahel veidi suurem kõikumine. Kui vaadata ringide pikkusi, mis GPS mõõtis - 5.25, 5.27 ja 5.24 - erinevus maksimaalselt 30 meetrit. Sportimiseks ja matkamiseks väga hea :). Panin GPS track-id ka planetisse.

GPS andis ka mõned suusatamise andmed:

** Speeds in ACTIVE LOG **
Average Speed: 15.9 km/h
Maximum Speed: 51.2 km/h
Minimum Speed: 3.0 km/h
Total Time: 01:00:50

** ACTIVE LOG **
Cartographic Length = 16.137 km

Lisaks siia siis andmed Polarist:
Energy: 1137 kcal
Heart rate average: 160 bpm
Heart rate max: 171 bpm

Ja muidugi tervitused kõikidele naisterahvastele pidupäeva puhul, eriti minu oma abikaasale :) ... hmm, sain just 37 aastaseks ja esimest korda saan niimoodi öelda :) ...

4 comments:

Oliver said...

Ega sa ei ole uurinud kuidas saaks Google Mapsi "pathi" e. teekonnaga koos ka Polari infot kuvada.

Google Mapsil on ameerikaal olemas selline võimalus nagu Traffic information kus on kuvatud erinevat värvi tänavad, ehk vastavalt tänava värvile on näha seal keskmine liikumiskiirus. Hirmus edev oleks kui saaks nüüd Polarist aja ja südamelöögisageduse ning selle siis GPS'i aja ja kiiruse ning kõrgusega merepinnast kokku kokku panna. Nii et vastavalt liikumiskiirusele muutuks Google Mapsi peale joonistatud raja värv või siis vastavalt südamelöögisagedusele.

Heiti Hallikma said...

Kiirustega on asi lihtne, kuna need on ka GPS track-il olemas.
Südamelöögisageduste jaoks on ilmselt lihtsaim variant seada GPS track interval samaks Polari Recording Rate-ga ja hiljem kas lõika-kleebi meetodil või mingi scripti abil lisada igale lõigule siis vastav pulss. Noh ja liikumistee kuvamine värviliselt Google Maps kaardile nõuab pisikest javascriptindust.

Oliver said...

Ega sul ei ole kogemust olnud mõne tarkvaraga mis oskaks Symbbiani telefoni ning Bluetooth GPS'iga koostööd tehes teatud intervalli tagant koordinaate salvestada?
Ma plaaniks suvisteks rattavõistlusteks ja trennideks miski mänguasja valmis meisterdada mis hiljem võimaldaks mu Polari andmed ja GPS'i info kokku panna. Hetkel oleks vaid vaja aplikatsiooni mis neid bluetooth GPS'i koordinaate telefoni sisse kuskile faili kirjutaks näiteks 5sek intervalliga.
Pärast saaks kasvõi Excelis Polari ja GPS'i info ühtseks ajada ning hiljem veel millegiga kml või kmz formaati ajada.

Heiti Hallikma said...

Ausalt öeldes ei oska aidata.