Saturday, July 21, 2007

järgmine võistlus - Endurance Quest

Niisiis oleme otsustanud minna taaskord "Soome raskeimale ja pikimale seiklusvõistlusele" Endurance Quest 2007. Nii vähemalt iseloomustab seda võistlust rajameister Petri Forsman:

EQ will go back to basics and will be arranged in the finest archipelago of world and it will provide fantastic frames for the race. Because of the stage format we can better take advantage of the costal area. First time EQ will be unsupported, teams will not need to have any assistant.

We stronly believe that Endurance Quest will remain as the hardest sport event in Finland. The shorter the route is, the faster it will be!

Oleme EQ-l osalemas siis neljandat korda ja võrreldes viimase korraga, kui meie seal osalesime, on võistluste formaat mõningal määral muutunud. Kui meie viimati osalesime, oli võistluse pikkuseks 60 tundi ja tegemist nn. nonstop-võistlusega. Nüüd koosneb võistlus kolmest etapist, etappide vahel on võimalik puhata. Võistluste kogupikkuseks tuleb ilmselt umbes 24 tundi. Sellist formaati oleme siiamaani proovinud ainult korra - aastal 2005, võistlusel RAID X-Adventure The Raid World Cup. Tulrb tunnistada, meile see formaat niiväga ei meeldinud.

Läbi aegade, st. kolm korda oleme sellel võistlusel osalenud koos Randyga, kolmas liige on olnud iga kord erinev: aastal 2002 Alar, aastal 2003 Tanel ja aastal 2004 Rain. Sel aastal siis Urmo ja jälle meie Randyga ... kui minu muud tegevused ikka plaanipäraselt lähevad.

Täna (no tegelikult juba küll eile) tegime Pirita jõel kajakitreeningu, kuna on oodata, et selle aasta võistlusel on väga suur osa veespordialadel ja eriti kajakil. Kajakietappe on lubatud koguni neli! Veel 6 päeva, 17 tundi ja 45 minutit stardini ...

No comments: