Monday, January 07, 2008

kui sa ikka kõike oskad...

... siis ei ole karta miskit:)

Juba mõnda aega olin silmitsenud mureliku näoga meie küttesüsteemi südant - gaasi/seinakatelt Junkers Euroline. Nimelt töötas katel küll kenasti, toad olid soojad ja vesi kuum ent kahtlaselt kiiresti langes boileri survepaagi veesurve tase alla miinimumi ja boiler tegi kaeblikku häält. Aina tihedamini pidin survepaaki vett juurde laskma, viimasel ajal juba kord nädalas.

Lõpuks taipasin kutsuda gaasiboileri hooldemehe. Jah, tegelikult peaks neid katlaid hooldama korra aastas, aga meie oma oli julgelt kolm- neli aastat juba hooletuses. Miskipärast ei tulnud mulle kuidagi see hooldamise asi meelde.

Täna siis tuligi Gaspre nimelisest firmast mees kohale. Viisakas mees - ei jõudnud küll õigeks ajaks aga helistas ja vabandas. Ja pärast tulles vabandas veel. Kingadki võttis jalast - mäletan et samale boilerile termostaati paigaldanud umbkeelne töll tatsas küll poriste saabastega korterit mööda ringi.

Kui ma survemuret kurtsin, kratsis mees korra kukalt aga tegi siis kohe teadja näo pähe. Võttis boileril kaane pealt ja ronis tooli peale midagi ülevalt poolt vaatama. Varsti võttis mingi musta kummijulla maha ja teatas, et surveprobleem on leitud. Siis otsis natuke oma kohvris ja võttis sealt välja .... kõige tavalisema jalgrattapumba. Ronis sellega uuesti toolile, pistis pumbavooliku kuhugi ja asus boilerit parandama:) Kaua enam ei läinudki ja korras ta oligi.

Einoh, järgmine kord hoian 450 krooni kokku ja saadan Heiti ise sinna tooli otsa... Pealegi paistis, et neil oli meistrimehega mingid ühised jututeemad - räägiti veest ja õlist ning hüdroaku sarnasest vidinast. Rattapump on meil ju olemas! Mitu tükki:)

No comments: