Wednesday, January 30, 2008

Isa Toomas 67.. Palju õnne!

Ei teagi, kas ilma asjaosalise loata võib sellist pealkirja panna, arvestades Andmekaitse Inspektsiooni viimaseid "saavutusi":P Aga mitte sellest ei tahtnud ma kirjutada.

Nagu ma korra juba kirjutanud olen, isa on mul loomult mitte-kunagi- seisma- jääv Aatomik. Aga mitte ainult.  Isa...

... on natukene ka  MacGyver - teeb peedist pesumasinale trumli kui vaja. Näiteks tegi ta emale jalgratta vanast sisekummist uued sussitallad. Sest ema vajab haiguse tõttu kõndimiseks susse, mis ei libiseks.

... on Sadolini grand old man. Jajah, peadirektor olla ise nii ütelnud, kui isa pensionile läks. Või mis pensionile - isa käib siiani osalise tööajaga kohal, sest sealsetest masinatest tubli osa on tema oma kätega üles pandud. Ma olen kindel, et kui isa nendele läheneb, läheb nende urin selliseks hellitavaks, äratundvaks ja kui saaksid, siis liputaksid saba ka. Kui kedagi huvitab, kuidas Eesti- Soome esimese ühisfirma loodi, siis võib talt küsida. Aga siis tuleb varuda paar tundi aega .. Aatomik paneb jala üle põlve, hakkab seda kiigutama ning järgmised kaks tundi saad vaid vahepeal noogutada:)

... on sõidumeister. Kes mäletab veel neid nõuka-aja lõpus jagatud aumärke selle eest, et keegi oli üleüldises liikluskultuurituses ühegi rikkumiseta mitmeid aastaid sõitnud. Isa on üks neist. Tänapäeval muidugi tuleb selle sõnaga enamasti silme ette kolmekümnega seitsmekümne alas sõitev Zhiguli, juht naaldumas sirge seljaga vastu rooli. Jah, inimesed jäävad vanaks ja reaktsioonid aeglasemaks. Aatomik ütles ka ükspäev, et Raplast Haapsallu on vähemalt kahe tunni tee:) Aga ta hoiab teeserva ka.

... tegi sel suvel oma esimesed kaks langevarjuhüpet. Neist esimene oli muidugi eriti muljetavaldav. Aga teine läks õnneks enam- vähem ilusti:)

... ei joo piima ega söö piimatooteid (juust ja vahukoor väljaarvatud). Lapsena olla kord tema onu pannud lauale viis rubla ja öelnud: "poiss joo klaas piima ära, saad raha endale." Väike Toomas võtnud klaasi, kummutanud selle ühe sõõmuga, pannud siis ühe käega klaasi lauale, haaranud teisega rahast ja - sealsamas tulnud piim ka tuldud teed välja. Isa ütleb ise, et tal "ei ole piimasoolikat". Ükskord tegi aga sõbranna Mann Raplas kohupiimakooki, Aaatomik sõi ja kiitis ning järgmisel korral küsis, et kas veel seda kooki saab:)

.... jättis suitsetamise maha kui oli vist kolmkümmend aastat tõmmanud pea kaks pakki päevas. Maha jättis ema õhutusel muidugi. Aga nüüd juba paarkümmend aastat on suitsuvaba.

... ostis endale sünnipäevakingi juba ise ära. Uue tööriistakasti ja ühe gaasipõleti, millega saab ehk ka torusid kokku joota:))

...on ikka natuke keeruline ka. Mõnikord läheb tal väikeste asjade pärast meel pahaks ja siis on tükk aega nii, et pilti on ja häält pole. Ja vahest võtab uute asjadega harjumine aega. Aga ükskord tuleb päike ikka pilve tagant välja.

... ootab et lapsed tuleks külla. Aga nagu tõeline eesti mees, ta seda ei tunnista. Kui helistada, siis küsib ta alati: "millal te jälle tulete, ema nii ootab". Ema aga ütleb torusse: "tulge ometi ka, isa nii ootab":)) Kui külla minna, siis Aatomik on rahul. Mis sest et ta enamus aega toimetab oma tööriistadega või võtab õlle ja vaatab televiisorist AK-d. Tähtis on et lapsed oleksid ka. Muidugi.

... armastab ülekõige oma naist. Isegi siis, kui peab naise  eest nüüd niimoodi igapäevaselt hoolitsema. Vat see ongi armastus!

.. on oma elu jooksul teinud veel paljusid paljusid asju. Tal on üks väike unistus ka - minna nii soojale maale, kus merevesi isegi sooja nahaga sisse minnes üleüldse külm ei tundu. Noh, vaatame seda asja:)

... on meie armas ISA. Palju õnne!

2 comments:

Anonymous said...

Väga armsalt kirjutatud!
Palju õnne minugi poolt talle!
Viivi

Anonymous said...

Mul läheb selliste kirjutiste peale alati meel härdaks...
Palju õnne Su isale, ja Sinul on temaga vedanud. temal Sinuga ka :)
Kaja