Saturday, August 16, 2008

Garmin Forerunner 405

080814_andineeme_maare_150_radaTeisipäeva hommikul pakkisin oma orienteerumisriided kotti valmis ja panin Heitile autosse  kaasa,  et õhtul kohe otse töölt Männikule põrutada. Männikul võtsin autost koti, hakkasin riietuma ja...

... pulsivööd kotist võttes sattus pihku hoopis mingi teistmoodi vöö kui harjunud olin. Vaatasin veel ja - näh, vana, Polar RS200 asemel vaatas kotist vastu Garmin Forerunner 405! Selline hea kott mul:)

Kell muidugi on äge, eelmisest Forerunner 305-st tublisti väiksem ja juba täitsa käekella moodi. Ja üllatavalt lihtne kasutada ka, kuigi alguses oli veidi võõristav, et nuppude kõrval tuleb kasutada ka puutetundlikku kella äärisrõngast. Nüüd ei jää muud üle kui hoolsalt treenida - sisseehitatud GPS ei anna armu, näiteks päevakute liikumistee saab nüüd kaardile tõmmata ja kohe on näha kusohas olen lonkinud ja kuskohas viga teinud.

Näitena siin Andineeme neljapäevaku kaart - värvid näitavad erinevat liikumiskiirust. Kell on täpselt minusugusele - oskab ka eksinu starti tagasi juhatada:) Seda omadust pole küll veel proovinud...  Üks miinus siiski on - treeningreziimis kestab ainult 8 tundi. Seda kontrollin homme Kõrvemaa rogainil.

2 comments:

Keios said...

Kas kella patarei peab igaljuhul ainult 8 tundi või saab ka nt gps süsteemi välja lülitada ja sellega patareid säästa?

Heiti Hallikma said...

Nagu väidab Garmini kodulehekülg: kestvus 2 nädalat säästurežiimil ja 8 tundi treeningrežiimil, ehk kui GPS välja lülitatud, siis peaks kaks nädalat vastu pidama.

Tegelikult ütleb Garmin, et kui iga päev pool tundi trenni teha, siis peaks kellaaku nädal aega laadima kestma.