Monday, August 18, 2008

Kõrvemaa rogain 2008

Leek's Open

Pühapäeval, veidi väsinutena, suunasime auto nina Kõrvemaa suunas, et nautida sealset imekena loodust, Maare koos Hele ja Mamburiga võistkonnas Leek's Open ja mina koos Ristoga, võistkonnaks HAVANNA sport. Ürituse nimeks oli siis Kõrvemaa rogain 2008. Kui Leek's Open-il oli tõesti peaeesmärgiks looduse imetlemine ja pühapäeva mõnusalt veetmine, siis meie Ristoga tahtsime enne sügist rogaini suursündmust, ühe ühise, pikema treeningu teha.

Juba enne starti oli arvata, et kui kaardi mõõtkavaks on välja kuulutatud 1:17 500, siis 8-tunnine rada sinna hästi ei mahu. Kui rada planeeritud, siis mõõtsime selle pikkuseks 33.7 kilomeetrit linnulennult, ehk umbes 40 kilomeetrit optimaalvarianti mööda, arvestades pikki sooetappe, siis umbes 5 tundi.

HAVANNA sport liikumistee Kell 11:00 startis Kõrvemaa suusakeskusest 105 võistkonda, meie siis plaaniga läbida kõik punktid umbes viie tunniga. Plaan tundus üsna kerge, aga täitmisel selgusid mõned raskendavad asjaolud:

Esiteks, hommikul, oma Salomon XT Wings-e jalga pannes olin avastanud, et parema jalatsi üks kinnituspaela aas on laupäevase sprintimise käigus purunenud. Kuna aga tundus, et jalas seisab Wings sellest hoolimata täiesti tihedalt, siis ei teinud ma sellest suuremat numbrit. Ilmaasjata, juba võistluse esimese tunni lõpus oli tunda, et parema jala talla alla hakkab tekkima vill ja umbes kolmandast tunnist oli liikumine ikka väga valus ja vaevaline.

Teiseks, minu (ja mitte ainult minu) liikumist raskendas ka ilm - palav ja niiske, nagu aurusaunas. Vedelikku kulus, mis hirmus aga usinast joomisest hoolimata oli pidev janu.

Raja viimasel veerandil tegime juba ka mõned kõnnisammud ja lõpetasime ajaga 05:29:14, läbinud 40.25 km. Kui nüüd arvestada, sügisel tuleb joosta üle nelja korra kauem, siis praegusel hetkel, poole jalatalla suuruse villiga, ei taha selle peale isegi mõelda mitte :).

Aga Leek's Open täitis oma loodusenautimise plaani 100%, läbides 28.69 km ja teenides 76 punkti. Pildil Leek's Open.

[edit 19.08 12:36] Lisan kaardi meie (HAVANNA sport) liikumisteega. Puudu on küll viimase kolme punkti läbimisteekond, sest GPS keeldus paksus metsas töötamast. Kuna Maare jooksis oma kellaga ise, siis minul oli seljakoti põhjas Garmin GPSMAP 60Csx.

1 comment:

Anonymous said...

Arvestades asjaolusid, siiski rahuldav tulemus. Leek oli võimas tegija, Vivat Mambur! Vaatasin muide just kalendrit, tegelikult on ju vähem kui kuu aega MM'ini. Hakkan makarone sööma.