Sunday, December 14, 2008

rattasõit, Leivoga ikka

„mis kell sul täna lennuk läheb?“

„ee ... ma täna ei sõida Rootsi ...“ vastan ettevaatlikult.

„ok, aga ega me täna väga pikalt sõita ei saa“.

„Jess!“ mõtlen endamisi.

Kuna minu jalgratta kett ragiseb pärast viimast sõitu hirmsal kombel, siis teeme Leivo juures kiire, keti määrimise peatuse.

Sõidame Pirita kaudu Kallaverre ja seal Ülgase karjäärides erinevaid singleid. Ilm on täna ideaalilähedane, paistab päike ja külma näitab Leivo rattakompuuter -0.5 ... -1.5°C. Võtan seekord asja rahulikult ja ei lähe Leivo kiirendustega kaasa. Tänu sellele täna väga raskeks ei lähegi, aga tagasi sõites, Pirita teel, jätab Leivo mind päris kaugele.

Pirita teel näen täna jälle ühte veidi eriskummalist jooksjat ... ei suunurgas tal sigaretti tossamas ei ole ... aga lisaks pole tal ka ülevalpool vööd ühtegi riideeset seljas. Ja õhutemperatuur on ju miinuses? Tagasi koju jõudes on aega kulunud 3:14:50 ja läbitud 63.73 kilomeetrit [teekond].

Veel, eile üritasin leida Matkasport Tartu maantee kauplusest endale rattasõiduks eriti sooje sokke, aga müüja poolt soovitatud (ok, soovituse ma kauplesin ise välja, sest müüjal puudus seisukoht sokkide kohta) Lorpen SNK (Ski Nordic Thermolite) küll eriti soojem ei tundunud.

2 comments:

Oliver said...

Tegin täna samuti väikese tiiru. Testisin uusi Suva Jäära aasta sokke. Poodi on tulnud miskid oina pildiga sokid. Sellised seest talvisemalt karvasemad. 30.- krooni paar. Kingakatted peale ja varbad olid küll viimased mis täna külmetasid.

Heiti Hallikma said...

Väga hea, Suva sokipood on meile üks lähemaid poode üldse :). Ma tegelikult arvan, et mu rattakingad on talvel sõitmiseks pisut liiga tihedalt ümber jala.