Sunday, December 07, 2008

Surul keppimas

Kolmapäevases spinningus otsustasime, et nädala vahetusel võiks minna avastama mööduva hooaja viimasel Xdream-il läbitud paiku. Jätsime autod Sillamäele, ehk siis kohta, kus Xdreami ajal kaaluti esemeid ning lõppes B-raja ja algas A-raja kanuuetapp. Kepid kätte, et ennast metsloomade vastu veidi kindlamalt tunda ja läksime.

Valgejões oli veetase, võrreldes Xdream-i ajaga, umbes täpselt meetri võrra kõrgem ja vool päris kiire. Praegu oleks küll päris raske korrata viimast kanuuetappi, vastuvoolu Sillamäelt Jõeäärele.

Keerates Metsanurga poole, oli tee autode poolt põhjatuks sõidetud. Üritasime mööda teeserva kekseldes jalgu kuivana hoida ja kirusime autojuhte, kes siin sõidavad - teedel mis ei vii kuhugi. Kõige mõnusam osa oli Läsna orienteerumiskaardi läbimine, kerge lumekirme ja ilus männimets parajate mägedega.

Tagasiteel otsustasime teed õgvendada ja Taganurga kaudu otse autode juurde läbi murda. Kaardi järgi oli näha, et metsasiht läheb otse autode suunas ... Viff oli selle läbitavuse osas küll veidi kriitiline.

Pisikese lisakaare järel saime õige sihiotsa kätte. Siht, mis algul oli ilus, muutus tasapisi aina märjemaks, kuni jõudsime kohani, kus kogu sihilaiuses ja ka metsa all lainetas vesi. Moepärast mättalt mättale kalpsates oli keppidest siin palju kasu, aga tegelikult said jalad korralikult märjaks.

Kõige sügavamal soos, nägime üllatusega endi ees sihil tulesid vilkumas. Kohale jõudes selgus, et tegu on kolme ATV-mehega, kellest üks suutnud oma ATV pea lenksudeni mutta uputada. Soovisime vastastikku jõudu ja arutasime edasi minnes, et on ikka hulle, kes vastu pimedat niimoodi ATV-dega sohu ronivad :).

Valgejõe juures ronisime jalgupidi jõkke, et suurem osa mudast ikkagi metsa jätta. Tagasi autode juurde jõudes näitas kell ajaks 3:13:02 ja läbitud teepikkuseks 18.79 km [jälg meie teekonnast].

No comments: