Sunday, October 04, 2009

jesss

Suunto Games 2009 [04.10.2009 13:30 (GMT +3)]

Üks pilt ütleb nagunii rohkem, kui kolm lehekülge teksti, nüüd saab rahus afterparty-ga alustada. Siiski …

… kingitud hobuse suhu pole küll ilus vaadata, aga äkki teab keegi, mida võiks teha sellest minu käes olevast mustast kilekotist leitud SPORT EPIL vaharibadega meestele – jalgadele ja kehale, loodud spetsiaalselt jalgade, torso, käsivarte ja selja täiuslikuks epileerimiseks, nagu juhend ütleb  … ja XL suuruses T-särgi kasutamiseks pean kah omajagu fantaasiat rakendama :).

7 comments:

eduardp said...

Ehk saab nende naharibadega ka habet ajada.
Veel olen kuulnud, et jalakarvade eemaldamine pidavat kaasa aitama lihaste taastumisele. Jalgratturid vist teevad nii.
Nii et, SÄÄRED PUHTAKS! IRL

Anonymous said...

Jalgratturid ei aja karvu taastumise pärast, põhjus hoopis lihtsam. Kui asfaldil pool külge maha lohised, siis karvadeta jalgade ravimine on sadu kordi valutum:)
Ott

Heiti Hallikma said...

Ja mina mõtlesin, et jalgratturid tahavad lihtsalt ilusad olla :).

eduardp said...

No nii, nüüd tuleb Otiga jälle vaidlema hakata :)

Vahendan ühe tippratturi kogemusi.

Miks peavad jalad siledad olema.

1. Kõige levinum müüt on, et tuuletakistus on väiksem. See on tegelikkuses selle raseerimise kõige väiksem efekt. Kuigi tuleb tunnistada, et aladel, kus tuuletakistus omab väga suurt tähtsust, näiteks eraldistart, raseerivad mõned üksikud sportlased isegi käsi, kuid seda teevad vaid mõned maailma esikümnest.

2. Küllaltki oluline on raseeritud jalgade juures naha hingamine, millega koos käib ka siis lihase taastumine ja hapnikuga varustamine. See efekt annab vähemalt mõne ratturi puhul küll selgelt tunda, on värskem tunne jm. Võrrelda tuleks siis muidugi nii öelda talviselt metsikut jalga ja suvist säärt. 2mm karv ei anna veel füüsiliselt tajutavat efekti.

3. Tähele tuleb ka panna, et raseeritud jalga on massööril oluliselt lihtsam masseerida. Endalgi on mugavam protsessi nautida. Selle ja eelneva punkti illustreerimiseks võiks tuua näiteid muudelt spordialadelt. Raseerivad paljud tipptasemel atleedid jalgu ka ju näiteks jalgpallis ja kergejõustikus.

4. Jalgrattaspordiga käivad sageli kaasas ka naha maha kraapimised ja muud traumad. Rattur tahab aga kohe-kohe sadulasse tagasi saada. Siin juures ongi oluline, et haav ruttu paraneks. Selleks tuleb ka vältida, et näiteks karvad ei satuks haava sisse, need võivad mädanema minna.

Ott, Sul oli õigus!

5. Rattamaailmas raseerivad paljud mehed jalgu ka sellepärast, et tegijad raseerivad. Kui sa jalgu ei raseeri siis oled nii öelda "tšainik" ja eks see mõju ka motivatsioonile. Ehk siis raseeritud rattur näeb professionaalsem välja, ehk ilusam :).

Heiti, siin oli Sinul õigus!

Kõige olulisem on tema arust jalgade raseerimine teise ja kolmanda punkti mõttes...
Aga neid punkte on veel ja ka negatiivseid.

Anonymous said...

Punkt üks ja kaks on rattapedede mõttemaailma vili. Rattapeded on hilises vanuses spordi avastanud kodanikud:)

Kolmas, neljas ja viies punkt on õiged nn klassikalised põhjused. Viies punkt on nagu põdra sarved, st siledad jalad annavad märku, et see mees teab grupisõidu reegleid ja ei kutsu esile neljandat punkti. Karvaste jalgadega mehed lükatakse tavaliselt kraavi:)

terv. Rene

eduardp said...

Aga võib-olla on see karvade eemaldamise värk tulnud hoopis naisratturitelt?

Heidi said...

See on lihtsalt see koht, et mehed ei saaks öelda, et nende õigusi diskrimineeritaks.