Saturday, October 03, 2009

Suunto Games, esimene päev

Kui öösel mõned korrad üles ärkan, siis pole ilma ollagi – sajab ladinal vihma ja termomeeter näitab +6° C. See-eest hommikul ärgates paistab õues päike. Hinges niiväga päikest ei ole, tunda annab eelmise õhtu pikaleveninud Helin-Mari Arderi kontsert NO99 kohvikus, mis iseenesest oli küll suurepärane, aga mitte meie tervisele. Õnneks on Suunto Games stardid piisavalt hilja, minul 13:35 ning Maarel lausa 14:25 ja sõit Läsnale pole niiväga pikk.

Suunto Games, esimene päev Rada 9.68 km ja 25 kontrollpunkti. Alustan ilusasti, aga siis teen nii teise kui kolmanda punktiga 30 sekundit viga, kui üritan otse, läbi võsa ja tuulemurru tungida. Järgmine suurem viga tuleb seitsmenda punktiga, kui etapi jooksen väga hästi, aga enne punkti ei loe korralikult kaarti ja teen 1:30 lisakaare. Ka punktid seitse-kaheksa läbin ebakindlalt, haakide ja seisakutega – kokku vigu 30 sekundit. Üheksanda punkti juures ei loe legendi ja ei oska oodata puude vahele peidetud punkti – jooksen alustuseks punkti kõrvalt mööda ja teen korraliku lisakaare, enne kui punkti üles leian – minut.

Enne punkti number 13 jookseb mulle vastu Andres (Karilaid), ning tema eeskujul valin mingis meeltesegaduses ringijooksu variandi ja hävin sellega vast 30 sekundit. Väikesed näpuvead tulevad ka punktidega 17 ja 18, aga paar seisakut ja kaardivaatamist päästavad suurematest vigadest, kokku jätan siia umbes 20 sekundit. Edasi sujub kõik ilusti kuni eelviimase punktini, mis tundub piisavalt lihtne. Korralikult suunda kontrollimata teen 20-sekundilise, rumala lisakaare.

Kokku pea viis minutit vigu, aga endale suureks üllatuseks olen teine, kaotades Tarvole küll veidi üle kahe minuti, aga edestades Abramit minutiga. Näis mis homme …

postkastid Läsna külas [03.10.2009 15:47 (GMT +3)]

No comments: