Monday, October 12, 2009

salatreening

Laupäevaks oli meil plaani võetud kerge jalgrattasõit, ainult et koht oli algul lahtine. Kui aga mõned päevad enne treeningut saime vihje, et Xdreami korraldustoimkond olla käinud Jõelähtme golfikeskuses Xdream 2010 eelläbirääkimisi pidamas, siis alustasime oma rattatreeningut loomulikult sealtsamast golfikeskusest.

jõe sügavust proovimas ... [10.10.2009 11:55 (GMT +3)]Kuritarvitades saadud inside infot veelgi,  võtsime enne rattatreeningut ühe golfitunni Jõelähtme harjutusväljakul, ning alles seejärel suundusime rattaringile.

Plaanisime sõita mööda väiksemaid teid ja metsaradu kuhugi Lahemaa poole … “näiteks Lamba-ada-sse”, nagu Raivo alustuseks pakkus :).

Jõelähtme golfikeskusest võtsime suuna nõlvast alla, üritades saada pihta üle Jägala jõe viivale rippsillale. Pärast mõningast ekslemist, olles sunnitud Viffi seljakotist kaardi välja võtma, see ka õnnestus.

eksinud? [10.10.2009 12:44 (GMT +3)]Jägala jõe veeseis oli nii kõrge, et rippsild enam ei rippunud, vaid silla keskosa toetus veepinnale. Raivo plaanis vist kontrollida jõe veesügavust, kui äkitselt libedal sillal efektselt jalad kõrgele õhku viskas ja siis istuli silla servale maandus, jalad rippu üle silla.

Sõitsime mööda metsateid Neeme poolsaare tippu ja sealt edasi suuna mööda rannaäärt ja metsa Kaberneeme poolsaarele. Kaberneeme külas sattusime algul mingisugusele tupikteele, mis lõppes ühe maja hoovis. Kui me siis üritasime seal viisakalt ümber keerata, tormas majas välja üks väga vihane tüüp, kummik käes, et see meie suunas lendu lasta.

see ei ole Augu Suurkivi ... [10.10.2009 13:54 (GMT +3)]Ei tea, kas meie arvulise ülekaalu või ilusa vabandamise tõttu, aga mingil põhjusel tüüp leebus ja edasi rääkisime juba ilmast, oma käimasolevast rattaringist, sportlikest saavutustest ja Eesti poliitikast :). Lahku läksime sõpradena.

Kaberneeme poolsaare tippu jõudes avastasime, et oleme juba pea kaks tundi sõitnud ja otsustasime Lamba-ada külastuse jätta järgmiseks korraks, ning piirduda seekord Haapsel asuva Augu Suurkivi külastusega.

Kivi juurde jõudes üritasime meie Raivo ja Taneliga ilusad olla, sel ajal kui Viff näitas oma värskelt omandatud fotograafi oskusi. Tanel ja Viff küll rääkisid mingist puuduvast redelist ja sellest, et kivi on kuidagi pisemaks jäänud aga … kivi juurest lahkuma hakates märkasime kivist umbes 50 meetri kaugusel asuvat teist kivi, mis meie leitust kordi suurem oli :).

Tagasi Jõelähtme poole testisime Jõelähtme rattamaratonirada ja vaatasime üle Linnamäe hüdroelektrijaama. [teekond].

No comments: