Monday, November 09, 2009

BAR 2009 vol. 4: teel liidriks

Rattaetapiks saame traditsioonilise, ei-tea-mis-aastast-pärit 1:50 000 Läti topokaardi. Teel teise punkti kohtame liidreid, teel kolmandasse … läheb pimedaks.

03_BIKE_teekond_100 Teeme kohe ka oma esimese suurema vea, kui üritan olla kaval ja punkti 37, mis peaks asuma raudteetammil, “lõigata” mööda teerada. Kui teerada lõpeb ja edasi tuleks minna mööda raudteetammi, siis selgub, et mitte mingisugust tammi siin ei ole. Pärast pikemat otsimist otsustame minna taasi ja läheneda punktile ringiga teiselt poolt. Punkti jõudes saame kinnitust, et otsus oli õige, mingit raudteetammi ei ole, kahju on ilmaasjata kulutatud 20 minutist. Ka järgmise punktiga, 38, teeme vea, kui üritame kasutada põlluteed, mis aga on üles küntud.

Lisaülesande punkti jõudes oleme tõusnud veel koha võrra, viiendaks, kaotades liidritele, IGAUŅU KOMANDA-le 23 minutit. Lisaülesandeid on lausa kaks – Viff ja Tanel võtavad ronimisvarustuse ja lähevad köieülesannet sooritama, meilt Tiiduga korjatakse ära kogu lisavarustus peale välgumihkli, antakse kahe peale üks teeküünal ja rattarogaini kaart ning saadetakse Ēdole kindluse keldritesse kaarditükke otsima. Kaarditükkidelt pidavat saama infot rattarogaini punktide kohta.

04_BIKE_morseOtsime korralikult, ning keldritiiru lõpuks oleme leidnud kõik neli kaarditükki. Ka Viff ja Tanel on köieülesande lõpetanud, nüüd tuleb sõita ratastega tagasi võistluskeskusesse … läbi ühe kontrollpunkti. Tundub, et senisel liidril, IGAUŅU KOMANDA-l, ei õnnestunud lisaülesanded kõige paremini, saame rattarajale neist ainult mõned minutid hiljem. Järgmisest punktist vahetusalasse sõidame juba koos.

04_BIKE_sudoku Vahetusalas saame kaks lisaülesannet: morse ja sudoku. Sel ajal, kui Tiit lahendab ära morsekoodi, üritan mina sudokuga ühele poole saada. Ühtlasi kasutame juhust ja vahetame veidi riideid. Minul läheb selga kuiv särk, kuna pikk öö on ees, siis panen jalga veidi soojemad sokid ja goretex jalanõud. Kokkuvõttes saame päris kiiresti hakkama, lahkume vahetusalast teisena.

Tulip jälle, seekord ilma ristumisteta. Ei lähe pikalt aega, kui saame kätte ka esimese võistkonna, Taka. Punkt number 42 on 5 meetri kõrgusel puu otsas. Lätlastel vajuvad suud lahti, kui nad näevad, kuidas Tiit ja Viff kribinal-krabinal puu otsa ronivad :). Profülaktika mõttes selgitan sel ajal lätlastele, et Tiit ongi tegelikult ahv ja Viff sündis puu otsas

Jätame lätlased puu otsas oleva punktiga võitlema ja jätkame tulipit. Viis ja pool kilomeetrit hiljem jõuame vana tehase territooriumile. Viff ja Tanel saavad jälle näidata oma oskusi köieülesannetel, meie Tiiduga tšillime niisama. Ajaviiteks vaatame ära rattaetapid kuni pika rogaini algusesse, Lätlased on kokku kombineerinud mitu erinevat kaarti.

1 comment:

Tiit Tähnas said...

Tegelikult olite te lossis ronimas 4-ndad, meie olime viiendad, sest üks tiim, kes seal eespool oli, oli kohtuniku sõnul sel hetkel päris palju punkte eestpoolt võtmata jätnud.