Friday, November 27, 2009

Hong-Kong

Hong-Kong

Varahommikune lend Bangkok – Hong-Kong. Hotellipoiss üritab kohvrite tassimise sekka teha meiega kaupa, et 400 bahti, ilma taksomeetrita ning ei saa või ei taha viisakast äraütlemisest aru saada. Saanud hotellipoisilt innustust, ütleb taksojuht, et ta ei lülita taksomeetrit sisse ja alles siis, kui palun (tungivat) tal tagasi hotelli sõita, on ta seda nõus tegema, ise täiesti hämmeldunud.

Kuna minul on ainult 500 bahtine, siis taksojuhil loomulikult vahetusraha ei ole ja 250 bahtiga ta ei nõustu, vaid nõuab 300 bahti. Valuutavahetuspunktis raha lahti vahetanud, üritab taksojuht veel kord mulle ainult ühe sajalise tagasi anda, aga kui saab aru, et “hele laks” on väga lähedal, siis annab mulle veel ühe sajalise ja teeb kiiresti sääred.

Hong kong … kõrged majad, inimtühjad peatused, jalakäijate teed “kolmel korrusel”, autoteedel vee mõned “korrused” lisaks … “kosmoselinn”, nagu ütleb Maare. Et linnast mingitki ülevaadet saada, siis läheme “The Peak Tram” peale ja sõidame veidike majadest kõrgemale … vähemalt enamusest majadest.

Sööme, teeme ära kohaliku “matkaraja” ümber tipu. Matkarada Hong-Kong mõttes tähendab asfalteeritud teed ümber tipu, kus iga 100 meetri järel juhatavad viidad ja hoiatussildid. Tagasi all linnas, üritame leida mõnd toredat kohta, kus veidi jalgu puhata, aga … pärast pooletunnist sihitut luusimist loobume ja istume ühes tornis maha, et oma piiblit, Lonely Planet-it sirvida. LP-st leiame “pubituuri” kirjelduse, mille algus on üks metroopeatus keskuse poole.

Sõidame siis peatuse võrra keskusele lähemale ja … hoopis teine maailm … tänavatel käib elu, müüakse toitu, asju jne. Iga 20 meetri tagant on pubi, millest enamus puupüsti täis. Lõpuks leiame ka endile kohad ja saame osa Happy Hour-ist, mis vist igal õhtul kell 17 … 22. See on midagi sellist, mida oleme oodanud viimased nädalad.

Ahjaa, ehkki peatume hotellis nimega “Harbour View”, siis pildi tegemiseks pidime minema hotellist välja mere äärde. Juriidiliselt on kõik korrektne, meil on tõepoolest lubatud vaade sadamele, ehk näeme sadama viimase kai otsast viimast kümmet meetrit … vähemalt pärast Aasiat kõik lausa särab puhtusest.

No comments: