Friday, November 03, 2006

Millest kõneles Zarathurstra

Kolmapäeva õhtul vuhisesime läbi esimese korraliku tuisu suvekummidega Estonia poole (st. suvekummid olid autol, mitte Estonial). Kontserdisaalis toimus Anu Tali poolt juhatatava Põhjamaade sümfooniaorkestri kontrsert nimega Visioon: also Sprach Zarathustra. Mängiti Shostakovitshi sümfooniat nr 9 ja Richard Sraussi kuulsat Nietzsche-teemalist teost "Also sprach Zarathustra."

Kohale jõudsime endalegi ootamatult aeglaselt ja oleks olnud veel aegagi enne kontserti puhvetis üks konjak teha kui ma poleks põlema läinud Heiti poolt naljaga pooleks lausutud sõnadest, et peaksime esinejatele ikka lilled ka viima. Noh, minu täditütar Kadri mängis tol õhtul samuti (pärast selgus, et Emeraldi Kapten Aivar muidugi ka). Ja nii me siis haarasime garderoobist uuesti mantlid ja üle tee lillepoodi. Ajastus oli täpne.

Kontsert ise oli loomulikult hea. Kuigi ma ei saanud päris hästi aru, miks Anu Tali pidas vajalikuks kontserdisse lisaks niigi heale muusikale veel üksikuid showelemente juurde pookida - nagu meelega hilinemisega saali jõudmine või vahepeal dirigendipuldist lahkumine ... sest hea muusika seda lisandit minu meelest küll ei vajanud. Et mitte öelda lausa, et need kuidagi kohatuna tundusid. Aga see selleks. Üldmulje loomulikult suurepärane. Ning Kadri oli lillede üle tõesti meeldivalt üllatunud.

Mind üllatas veel meeldivalt, et uskumatult palju tuttavaid nägime sellel kontserdil. Ja saal oli pea pilgeni välja müüdud - ainult viimastes ridades oli veel vabu kohti. Tuleb välja, et klassikalise muusika publikut ikka jätkub. Jääb üle oodata järgmisi ülesastumisi Põhjamaade sümfooniaorkestri ja Anu Tali poolt. Kuuldatavasti kavas sel hoojal veel "Enigma" ja "Apocalypsis" nimelised kontserdid.

Eile aga kõnelesin ise. Kaubandus-Tööstuskojas. Neli tundi maksukorraldusest. Tundub, et läks hästi, vähemalt keegi peale vaheaega ära ei läinud ja traditsiooniliselt loengumaterjalide vahele põimitud Hagari koomiksid töötasid hästi :) Järgmisel nädalal siis jälle. See sügis on loengute poolest üldse tihe olnud - viimasel ajal tuleb nädalas korra-paar ikka lugemas käia - varsti on juba pea igal teemal loengumaterjalid valmis - ainult vaata üle, täienda ja mine räägi. Ja rääkida mulle meeldib :)

No comments: