Wednesday, November 08, 2006

Prillipapa

Täna sain kätte oma silmaarstil käigu tulemused. See tähendab, et olen peale seitset aastat prillivaba perioodi jälle silmaklaasi kandja. No tegelikult nii hull lugu ka ei ole - pean prille kandma vaid arvutil töötades ja pimedas autoga sõites. Nii vähemalt ütles arst. Üldiselt nad ei leidnud üldse alguses, et mis tont mu silmadega viga on - et ma ei näe ja silmad väsivad, seda nad said aru. Samas aga ei näidanud peened aparaadid õieti, et kas mul on pluss või miinus või muud viga. Lõpeks sain prilliretsepti kus peal vasaku silma kohta numbrid: +0,25; - 0,25; 40° ja parema silma kohta +0,5; -0,5; 170°. Mõhkugi aru ei saa. Loodetavasti saan aga loobuda nüüd pea igapäevaseks muutunud "toidulisandist": ibuprofeen või sarnane valuvaigisti. Sest küllap tuikav pea silmadest tingitud on.

Aga minu arust olen ma prillidega legendaarse telediktori Marite Kallasmaa nägu:)

Laservisiooni kohta aga tahaks öelda au ja kiitust. Nimelt, kui olime sobivad raamid välja valinud, selgus, et need raamid ei osutunudki 50%lise allahindlusega olevaks, nii nagu seinal olnud silt näitas. Mis tähendas ligi tuhandet krooni hinnale juurde. Kuna aga seinal olnud silt oli eksitav, tegi prillipood meile siiski selle allahindluse - kuigi esialgselt nendele raamidele polnud ette nähtud. Tasub eeskuju võtta nii mõnelgi, sest tavaliselt sellistel juhtudel saab heal juhul vabanduse aga mitte allahindlust ja veel nii märkimisväärset.

Prillisaamise puhul tegin üht oma mitmest "a´la maare" roogadest. Selleks tuleb: võtta klaasist või savist ahjuvorm, määrida see võiga. Koorida mõned kartulid ja viilutada õhukesteks viiludeks ning katta nendega vormi põhi. Kartulid maitsestada kerge soolaga ja peale sibulat ning küüslauku. Edasi tuleb kiht vastavalt külmkapis leiduvale - täna oli selleks soolaforelli õhuke filee. Siis valge juust - soovitavalt Saidafarmi mahetoode aga sobib ka mozzarella. Ikka õhuke kiht. Tomativiilude kiht on järgmine ja siis jälle veidi maitsestada: soola, pipart, sibulatviilud, küüslauk ja basiilik - kas värske või kuivatatud. Ahju. Kui vorm on natuke küpsenud, tuleb mikseriga segada ära muna ja vastavalt kas kohupiim ja juust või lihtsalt fetajuust. Määrdejuust sobib ka - mis parasjagu külmkapis on. See siis valada vormile peale ja küpsetada kuni pealt ja alt on mõnusalt kuldne ja krõbe. Ahjaa, lisada võib veidi ka päikesekuivatatud tomateid, need annavad mõnusat maitset juurde.

Lihtne teha aga hea süüa. Heitil läks keel peaaegu alla:) Ettevaatust söömisel, sest vorm on tuline.

No comments: