Thursday, November 30, 2006

Jõulujazz KUMUS

Eile käisime KUMUS. Siiski mitte sealseid ekspositsioone kaemas vaid hoopis Jazzkaare Jõulujazzi avakontserdil. KUMU ise teatavasti suletakse juba kell 18.00 kuid esimesel korrusel olevas auditooriumis korraldatakse üritusi ka peale seda ning kohvik ja restoran on lahti kella üheksani õhtul.

Et kontserdil tühi kõht ei hakkaks kaasa laulma, võtsime eelnevalt osa restoranimenüüs pakutavast. Oleme korra seal juba varem ka käinud, siis, kui KUMU alles äsja avatud oli ja me sealseid varandusi käisime külastamas. Pole viga, täitsa maitsev oli. Valik on sealses menüüs küllalt väike aga see- eest pidavat menüü tihti vahetuma. Ja kohalik KUMU majavein oli ka täiesti mõnus.

Kontsert ise algas kell 19.00. Ma ei olnud KUMU auditooriumis varem käinud ja miskipärast kujutasin seda ette siukese tavalise valge klassiruumina ning murdsin pead, et kuidas sellises ruumis küll kontsert mõjub. Aga auditoorium osutus hoopis mustade seintega teatrisaali moodi saaliks. Selliseks, kus kaugemal asetsevad toolid on kõrgemal, nii, et näeb igalt poot hästi. Ühesõnaga veel üks KUMU mitmest funktsioonist. Eile küll näha niiväga palju polnud, rohkem kuulata: Hedvig Hanson, Andre Maaker ja Raul Vaigla pakkusid küllaltki omapärase muusikaelamuse. Mulle meeldis, kuigi sellistsorti muusikat oleks ehk parem kuulata vaikses hämaras toas, omaette mõtiskledes... Ah, et millist? Minge kuulake homme näiteks Jõhvi uues kontserdimajas.

Üht armsat unelaulude plaati tutvustati seal ka. Ja huvitavad pillid olid neil.

1 comment:

Unknown said...

kontsert oli imearmas. ja no eks oma võlu sellele lisas ju ka seltskond?! ja äraütlemata mõnus äraolemine väikese veiniga ka peale laulellust...teinekordki!