Friday, November 30, 2007

Novecento

Eile ühendasime koos sõpradega veini- ja teatrikultuuri ning käisime Viru tänava veinipööningul vaatamas UusVanaTeatri etendust Novecento. Enne veel nautisime head Itaalia kööki Da Vincis. Kõige kohta saab öelda kindlasti kaks sõna: väga hea.

Etendus ise oli ühe-mehe-tükk. Vahur-Paul Põlma on esialgse teksti Itaalia keelest tõlkinud, tüki lavastanud ning ise ka näitleb. Aga see kõik on tal iseäranis hästi välja tulnud. Ja tore oli seda nautida koos hea veiniga hubases kohas.

Veinipööning on tore koht, mis vanameister Alopi eestvedamisel tegutses pikka aega ning millele nüüd noored tegusad mehed on uue õhinaga hinge sisse puhunud. Head veini, heas õhkkonnas tasub seal kindlasti nautida. Tänavalt reklaami ei leia - mispärast, sai meile selgeks kui nägime enda järel lärmitsevat põhjanaabrite kampa trepist üles sammuvat ... Õnneks jäid nemad pidama korrus madalamal asuvas Talukõrtsis - sealt kostis aga jörmi möirgamist veel etenduse ajalgi.

Sellel hooajal küll Novecentot Veinipööningul rohkem ei mängita. Aga ehk tuleb edaspidi veel ka teisi sarnaseid. Meie läheksime küll.

No comments: