Monday, March 31, 2008

remont

remont

Täna alustati meil maja fasaadi mahavõtmist. Päeval on raske leida kodust vaikust ja rahu :).

2 comments:

Parasiil said...

mis firma teil töid teeb? mis eelarve on?

maare said...

Meie valisime töid teostama Karell Ehituse nimelise firma. Esialgu ei oska veel miskit nende kohta öelda, ettevaatlikuks teeb see, et juba hakkab pakkumisele vaikselt hinnalisa tekkima..

Üldse valisime kolme pakkuja vahelt, lisaks Karellile oli veel Korrusehitus OÜ (v.t nende tehtud on Tööstuse ja Valgevase tänava nurgal olev maja) ja OmaFassaad OÜ. Mina isiklikult oleks valinud viimase, sest nende pakkumine ja spetsialist kes kohal käis, tundus kõige asjatundlikum.

Aga otsustajaks sai hind..kuigi, kui nüüd tagantjärgi tark olla, oleks me ehk lõppkokkuvõttes ikka sama hinnaga saanud mis nüüdse ehitaja pakkumine + võimalikud lisad.

Aga üldiselt olid kõik pakkumised enam- vähem ühte suunda, kalleim oli vist 650 000 kanti, meie seadsime laeks 450 000 ja enam- vähem saime ka. Nende majade puhul mängib rolli ka see, et kas tahad tuuletõkkepappi või - paberit, palju seetõttu peab distantsliiste panema (võib olla vajalik ehitusluba!)ja muidugi renoveeritavad detailid: aknapitsid jms..

Miljööväärtuste ametist küsisime toetust ka, sealt on võimalik sada max 50 000 krooni. Me pole veel vastust saanud aga ilmselt nii suurt summat ei saa, sest üks naaber on maja taha plastikaknad pannud... Neil on veel seal siuke komme, et toetust makstakse vaid siis, kui detaile renoveeritakse, vanade asendamisel identsete uutega toetust ei saa.