Wednesday, May 14, 2008

ood orienteerumisele

See nädal on alanud päris orienteerumisrohkelt: esmaspäeval SK Tallinna Kompass päevak Pirital, eile OK Nõmme teisipäevak Pääskülas ja täna Tallinna MV teateorienteerumises. Kui jõudu jätkub, siis saab homme minna veel Linnamäe hüdroelektrijaama juurde orienteerumisneljapäevakule.

Ega muidu poleks kirjutanudki, aga esmaspäevases Eesti Päevalehes on Kaarel Zilmeri suurepärane artikkel ´Miks treener rõõmustas, et lapsed metsa eksisid´. Täpselt meie mõtted.

Lisaks veel nii palju, et orienteerumine on suurepärane abivahend töistest probleemidest eemaldumiseks, katsu sa hakata metsas oma päevaste murede üle juurdlema, selle peale on eksimised kerged tulema :). Meile on orienteerumispäevakud ka suurepäraseks enesedistsipliini tõstmise vahendiks. Ega muidu ju viitsiks trenni minna, eriti sügisel, külma ja poriga. Kui aga juba varem päevak kavasse võetud, siis pole mingit küsimust ja metsas selgub, et pole sest vihmast hullu midagi. Ja tundmatus kohas on minu esimene käik tavaliselt turismiinfosse või raamatupoodi, et leida mõni kohalikku ümbrust kajastav kaart.

Eile andis Maare omapoolse panuse orienteerumise edendamisse Eestis, võttes metsa kaasa kaks töökaaslast :). Üks neist oli sel aastal metsas esimest korda!

No comments: