Thursday, May 15, 2008

Tallinna MV teateorienteerumises

Eile õhtul oli võimalik joosta ühel Tallinna lähiümbruse (võiks öelda, et lausa Eesti) huvitamatest kaartidest, Jõelähtme kaardil. Tegemist siis Kallavere külje all asuvate vanade fosforiidikarjääridega, kuhu nüüd juba noor mets peale kasvanud. Väga kivine, rohke mikroreljeefiga ja kohati ülijärskude nõlvadega poolavatud maastik, mille eriti huvitavaks teevad kaarti liigestavad sügavad tiigid, nagu Norra fjordid. Midagi sarnast leiab ehk ainult Ida-Virumaalt.

Tallinna MV. JõelähtmeKohalesõit pole just eriti ilus, teede ääri kaunistab erinev ehituspraht ja laga, mida korraldajate väitel küll pärast Teeme ära 2008 aktsiooni tunduvalt vähemaks on jäänud. Vähem või mitte, aga vaatepilt ei innusta metsa minema.

Algul pidime jooksma koosseisus Tanel, Heigo ja mina, aga Tanel helistab paar tundi enne starti ja teatab, et tema esimeseks vahetuseks kohale ei jõua, lähen siis ise esimest vahetust. Rada 6.4 km ja 22 kontrollpunkti.

Esimene punkt ja kohe hajutus. Püüan küll korralikult kaardis olla, aga ikkagi teen oma punktiga pisikese kaare ja jään esimestest veidi maha. Punkti võttes on selline tunne, et olen oma hajutusvariandil üksi, keegi ei tule sama punkti võtma. Teine ja kolmas punkt lähevad kenasti, saan kätte rongi pea, kus Ott, Timmo ja Jürgen.

Tallinna MV teade 028Neljandas punktis järjekordne hajutus, mina teen muidugi väikese lugemisvea ja keeran paremale, hajutuspunkti. Saan küll kohe veast aru, aga enda punkti ja uuesti tagasi tulekuga läheb pea minut kaduma. Liidrid on eest läinud. Viienda ja kuuenda punktiga tõstan tempot ja kuuendas saan kätte Timmo. Minu koos tulevad ka Erki Pellja ja Aleksandr Shved. Enne seitsmendat punkti tuleb vastu Ott, vahe on umbes minut, rohkem aga vastutulijaid millegipärast pole.

Kp 9 - teeme väike se lisakaare, vahepeal maha jääma hakanud Shved saab uuesti järgi. Kp 12 on küll hajutus, aga meie neljane seltskond on ikka koos. Kp 15 - noored mehed hakkavad vägisi eest ära libisema, enam ei jõua kõike kaardilt korralikult välja lugeda ja keeran teiste järel liiga vara mäkke, 30 sekundit lisa ronimist. Pressipunktis (kp 16) on Ott umbes minuti võrra ees.

Tallinna MV teade 046Peale pressipunkti erilisi vigu ei tee, teel punkti 21, näen järsku Otti, kes sada meetrit eespool jookseb. Enne viimast punkti läheb noortel meestel eriti kiireks ja nii tulen teatevahetusse neljandana, Shvedist maas 16 sekundit.

Heigo annab paar kohta järele ja tuleb kuuendana, Tanel ei anna ühtegi kohta järele, sest ta ei jõua üldse kohale :). Aga igatahes lahe võistlus koos suurepärase rajaplaneeringuga.

Tulemused. Fotod Liina Jõgisu.

No comments: