Tuesday, May 05, 2009

Linda

Linda [03.05.2009 09:03 (GMT +3)]

Minni suitsusaunale võrdlusmomendi tekitamiseks, külastasime laupäeva õhtul siis Tautsi suitsusauna. Et aga suitsusaun Eesti rahvuskultuuris ainult ainult saunaskäimise koht pole, sellele saime tõestust kohe järgmisel päeval:

Pühapäeva hommikul ilmus põriseva põkaga kohale naabertalu Linda, kes pidavat olema omaaegne Eesti meister kaugushüppes ... või siis saja meetri jooksus (Tauts arvas, et kaugushüppes, Aili oli aga kindel, et saja meetri jooksus :)). Lindal oli traktori peal kast erinevate tööriistade ja materjalidega ja taga suur pott sealihaga.

Ja siis läks sea suitsutamiseks. Kui Rando ennast memmedele (lisaks Lindale ka Tautsi ämm) appi pakkus, siis arvas Linda küll algul, et “tea kas need pealinna vurled üldse haamrit kasutada oskavadki … ja teavad, mis põõn on”. Aga Linda saagis ja Rando kopsis saunas haamriga, ning ühise töö tulemusena tõsteti välja saunalava, laotati sauna põrandale kile ja siga sai sauna lae alla, restile laotud – ikka kamar alla, nagu kadunud Aksel olla õpetanud.

Ja enne, kui me Ilvese võistlusele jõudsime sõita oli sauna ka juba tuli tehtud kuhu notsu nüüd kaheks päevaks suitsema pidi jääma.

No comments: