Tuesday, May 19, 2009

Riias

Ei, me ei käinud Riias geiparaadil. Tegelikult toimusid Riia külje all Kalngales Eesti Meistrivõistlused orienteerumises, laupäeval siis lühirajal.

EMV lühiradaRada 5.88 kilomeetrit ja 17 kontrollpunkti. Stardis kaarti saades võtab reljeef esimesel hetkel küll silme eest kirjuks, aga on tegelikult üllatavalt mõnusasti loetav.

Võtan esimesed punktid veatult ja muutun pisut hooletuks, igatahes loen viienda punkti oluliselt kõrgemal asuvaks, kui ta tegelikult on ja kõigele lisaks jooksen tipust vales suunas alla – esimene 30 sekundit viga kohe tehtud. KP7 tundub väga lihtne ja nii lähen punkti võtma liiga hooletult – kaldun paremale ja teen 30 sek lisakaare. Tahan nüüd vigu parandada ja panen tempo põhja ja … ajan segamini kaks mäeahelikku ja hakkan juba esimeselt ahelikult oma punkti otsima. Kui veast aru saan, siis ei kontrolli suunda ja teen ka õigel ahelikul kaare punkti võtmisel – 50 sek.

Sunnin ennast rahulikuks ja saan paar punkti veatult läbitud. Kui aga kümnendas punktis saan kokku kolm minutit varem startinud Matiga, siis läheb rütm käest – jooksen tippude vahel sihitult edasi-tagasi, siis vaatan kaarti veidi korralikumalt ja võtan punkti – 0:40. Edasi lõpuni enam suuremaid vigu ei tee, vaid paar pisiviga punkti läbimisel.

toredaid inimesi, Riia [16.05.2009 21:37 (GMT +3)]Kokku tuleb siis vigu 2:30 ja neljas koht, kaotus võitjale, Švedile 37, Randyle 27 ja Raulile 8 sekundit. Jaa, need neli viga olid väga valusad :).

Oleme varem otsustanud, et kuna juba Riiga tuleme, siis üritame oma hotelli broneerda võimalikult kesklinnas, et õhtul oleks hea vanalinnas ringi jalutada. Hotell Riga, mille lõpuks välja oleme valinud, on küll nii kesklinnas, kui võimalik, aga ilmselt siiski mitte parim valik.

Jalutame Riia vanalinnas … ei tea, kas on asi selles, et Riia on ikkagi suurlinn, või on käimas päeval toimunud geiparaadi järelpidustused, aga igal juhul on vanalinn täis põnevaid inimesi. Joome mõned alused ja sööme õhtust. Õhtu lõpetuseks üritame oma hotellitoas vaadata eurovisiooni finaali, aga seekord näen veel vähem, kui eelvoorus – umbes neljanda esineja ajal juba magan.

No comments: