Thursday, May 07, 2009

Tallinna MV sprindis

Eile õhtul sai ära proovitud Saue Tammik, kus toimusid Tallinna meistrivõistlused sprindis. Jalad olid enne starti väga puised, kas oli selles süüdi teisipäevane jalgrattaots või pole ma siiamaani ära taastunud eelmise nädalavahetuse Ilves 3 orienteerumisvõistlustest … või pigem lausa üle-eelmise nädalavahetuse Xdreamist.

090506_saue_oStardist hoogsalt minema ja … esimest korda korrigeerin ennast lagedal, mis üllatavalt kiiresti vastu tuleb. Sellest hoolimata leian ennast kohe (marja) aia nurgast, kuhu küll ei plaaninud sattuda. Teen veel ühe ringikese, enne kui punkti, mis päris hästi ära peidetud, üles leian – 0:30. Ka teise punktiga tuleb pisike ring.

Kolmandasse punkti plaanin joosta vasakult, mööda rada ringi. Jõuan rajale ja … olen varsti jälle marjaaia kõrval. Kaardi uurimisel selgub, et vale rada. Jooksen järgmise rajani ja keeran siis paremale. Nüüd jõuan mingi majani, mida kuidagi kaardilt tuvastada ei suuda … pikema uurimise järel leian kaardilt helepruuni joone, millega tuleb välja, on tähistatud suuremad metsateed. Punkti jõudes kuulen seljataga juba Dima Švedi ähkimist – 0:45. Väike viga neljanda punktiga (0:10) ja Dima on juba päris selja taga. Kuuenda punktiga eksin järjekordselt, suur tahtmine on Dimal eest ära joosta, aga kiirustades eksin suunaga – 0:30.

Jätkame koos. Teel kolmeteistkümnendasse punkti lisan uuesti tempot, et äkki saab Dimaga väikese vahe sisse, et ta mind enam ei näeks – ei saa. Eksin hoopis ise veidi viieteistkümnenda punktiga ja Dima saab uuesti mööda. Viimase vea suudan teha veel vahetult enne lõppu, eelviimase punktiga ajan rajaotsad segi ja keeran võssa punkti otsima – 0:10.

Kokku tuleb vigu veidi üle kahe minuti ja peab järjekordselt tunnistama, et rumal pea on jalgadele täielikuks nuhtluseks. Nojah, ega tegelikult joosta kah ei jaksa ja vead tulevadki siis, kui püüad teha rohkem, kui oled suuteline. [tulemused]

2 comments:

eduardp said...

Kahju, et Sul fotokat rajal kaasas ei olnud. Sul tulevad pildid väga hästi välja. Ausalt.

Heiti Hallikma said...

Jaa, see oleks tore küll - eriti sprindis võtta fotokas rajale kaasa. Seiklusvõistlustel mul küll on vahel fotoaparaat kaasas, aga sel aastal teeb Viivi ees sellist tempot, et pole lootustki leida aega pildistamiseks.