Friday, September 14, 2007

In Vino Veritas

Jah, veinis peitub tõepoolest tõde :). Aga tegelikult asub hoopis Vanalinnas, Lai tänav 6 samanimeline koht. Koha nimi on just nimelt - In Vino Veritas.

Sattusime siia veidi juhuslikult. Tegelikult oli plaan minna kuhugi sööma. Minul oli kõht suhteliselt üsna tühi ja Maarel peaaegu üldse mitte tühi - st. plaan teha kusagil kerge õhtusöök. Meie teele jäi selline koht, nagu kohvik-restoran Quam Quam. Olime sinna juba sisse astumas, kui selgus, et kui uksest sisse astudes jääb paremat kätt Quam Quam, siis vasakut kätt jääb veinipood In Vino Veritas ... mis peale kaheksat ei ole enam pood, vaid pigem vinoteek.

Pikalt me aru ei pidanud - hea veini nimel on ju kerge õhtusöögist loobuda :). Eriti, kui peremees lubab meile tuua ka juustuvaliku. Muidugi keerasime vasakule :).

Valime peremehe abiga ühe meie lemmikmarjadest (mida me viimasel ajal küll joonud pole) - pinot grigio. Meie valikuks on COLUTTA. COLLI ORIENTALI DEL FRIULI. PINOT GRIGIO. Ja juustuvalik on samuti suurepärane - kitsejuust, Cambozola ja Parmesan. Juustud on nii head, et varjutavad veini maitset ja nii sööme nad ruttu ära :).

Kokkuvõttes mõnus koht ja suurepärane veinivalik. Aga ... ekstrekas, ära mine, süüa seal ei anta :D ...

2 comments:

Anonymous said...

Aga juba pea aasta saab In Vino Veritas'es ka süüa. Nimelt on In Vino Veritas enda käsutusse võtnud vana Quami ruumid ning peab seal ise resturaani! PS! Väga maitsvad ja mõistliku hinnaga toidud!

maare said...

Jaa noh muidugi on nüüdseks juba toit ka ning oleme isegi seal mitmeid kordi keha kinnitamas käinud. Isegi minu ämma viisime sünnipäevaks kohale ning kogu seltskond sõi ja kiitis:)

Kui ainult omanik ka endast natuke õhku välja laseks... külaliste vastuvõtu üle ei saa kurta aga teinekord on päris kole vaadata kuidas ta meie lemmikteenindaja Rauliga käitub...