Saturday, September 15, 2007

kuningal külas

Hommikul tegime kodus veidi tööd ja mõõtsime paika oma keldri kõrgused. Selgub, et polegi vaja mingites meeletutes kogustes vana põrandat välja visata.

Kella poole neljaks sätime endid karude juurde. Täna plaanis visiit tema kuningliku kõrguse - Eestimaa Kivide Kuninga juurde, Pahklasse. Ilm on enam-vähem - enamasti päikeseline, mõnede vihmasagaratega, sooja +11° C.

Sõidame Patika sillast mööda Vaidasse. Vaidast edasi Aruvalla kaudu Tuhalasse ja sealt läbi Tammiku ja olemegi jõudnud Rapla maakonda. Keerame kaardi järgi sisse, Eestimaa Kivide Kuninga poole. Pahkla raketibaasi juures teed maastikul ja kaardil küll liiga palju ei klapi, lisaks on keegi pahatahtlik inimene keeranud valeks viidad, mis näitavad Mari Nutukivi ja Kivide Kuninga suundasid.

Pärast mõningat seiklemist leiame siiski selle õige, Eestimaa Kivide Kuninga üles. Noh, nimega on Raplamaalased veidi üle pakkunud, ilmselt pole nad endid kivile nime andes viinud kurssi Eestimaa suuremate kividega. Aga ümbermõõt 29.5 ja kõrgus 4.4 meetrit on ikkagi Eesti mõistes päris suured. Kivi juures sai selgeks veel see, et planeeritud kilometraaž - 40 kilomeetrit saab ilmselgelt ületatud, kuna spidomeeter näitab juba 32.3 kilomeetrit.

Enne tagasitee alustamist keeravad Randy ja Karu veel kõik viidad õigeks. Tagasi tuleme otse, nii otse, et isegi 60 kilomeetrit ei tule täis, ´kõigest´ 55.37. Ja poriralli, nagu meil oli, lõppes loomulikult saunaga.

Muuseas - meie Planeti lehele sai track kah üles. Aga nüüd kiirelt magama, sest loetud tundide pärast on startimas Paatsalu maraton meresüstadele.

No comments: