Tuesday, September 09, 2008

Amsterdam, vol. 2

[30.08.2008 11:05 (GMT +1)][laupäev 30.08.2008] Alustame kohe oma hotelli kõrvalt – „võtame ära“ De Nieuwe Kerk kiriku, mis minule isiklikult niiväga muljet ei avalda, vähemalt peale „De Oude Kerk“-i. Edasi kohustuslik muuseumide ring: Houseboatmuseum on lahe, näeme milline on üks Hollandi paatmaja seestpoolt, tutvume paatmajade kultuuriga ja nende valmistamise ajalooga. Minu meelest on seda muuseumi teenimatult vähe reklaamitud. Jätkame oma teekonda muuseumide kvartali suunas, kus ootamas oma järge Rijksmuseum, Van Gogh museum ja Stedelijk museum.

[30.08.2008 13:53 (GMT +1)]Rijksmuseum ehk Rahvusmuuseum jätab eemalt võimsa mulje, kahetsen juba veidi, et siia tulime, kuna tundub, et siin kulub küll kogu ülejäänud päev aga „õnneks“ :) on suurem osa muuseumist remondis. Siiski, ka praegune ekspositsioon annab päris hea ülevaate Hollandi ajaloost ja maalikunstist, mulle meeldib muidugi eriti Delfti fajanss, kahju et reedest päeva Delfti külastamisele ei kulutanud.

[30.08.2008 15:14 (GMT +1)] Van Gogh museum-is on väljapanek Van Goghi noorema venna Theo poolt kokku kogutud teostest, lisaks Van Gogh-i maalidele ja graafikale ka tema sõprade-kaasaegsete (Toulouse-Lautrec, Gauguin jt) maalid. Väga lahedad on Van Gogh-i interpretatsioonid tema sõprade maalidest. Palju annab juurde ka avar ja maitsekas hoone. Mann satub siin sellisesse vaimustusse, et ei suuda muuseumist lahkuda ilma paari Van Gogh-i reprota.

Õnneks on Stedelijk museum suletud ja nii jätkame Heineken Experience suunas. Kohapeal selgub, et ka Heineken Experience on suletud, kuni 20.10.2008. Nüüd tunneme, et jalad on jälle rullis ja kõhud hirmtühjad – alustame vaevalist söögikoha otsingut. Ilmselt tühjade kõhtude tõttu, läheb söögikoha leidmine seekord kiiresti – maandume pea esimesse ettejuhtuvasse, Hispaania tapase restorani.

[30.08.2008 19:49 (GMT +1)]Pärast sööki on muuseumidest villand, poodleme veidi Kalverstraat-il ja puhkame hotellis. Kella poole kaheksaks läheme Centraal Station juurde ja teeme ära veel ühe, pea kohustusliku Amsterdami atraktsiooni – laevatiiru mööda kanaleid.

Õhtusöök on seekord veidi suurema seltskonnaga – nimelt kohtusime päeval paari sõbra, Marta ja Katsiga, ning leppisime kokku ühise söögi koos muljete vahetamisega. Muljetamine läheb nii pikaks, et lõpetame selle meie kodu lähedal, paari õllega meie lemmikõllekas – Café Belgique, kus vaieldamatuks hitiks on üks Belgia omapärasemaid ja väga omanäolise klaasiga õllesid – Kwak.

Veel väike tiir meie hotelli ümbruses, punaste laternate rajoonis ja võikski tänase päeva edukalt lõpetatuks lugeda. Punaste laternate tänavast ehk niipalju, et maitseid on küll erinevaid, aga mõned nendest on minule küll täiesti vastuvõetamatud :).

No comments: