Thursday, September 11, 2008

Amsterdam, vol. 3

[pühapäev 31.08.2008] Kell pool üksteist jätame oma asjad hotelli hoiule ja jätkame oma Amsterdami tuuri. Maare ja Mann lähevad külastama Madame Tussaud vahakujude muuseumi, mina sean sammud Allard Pierson Museum-i poole, et värskendada tutvust varaegiptuse kultuuriga. Kohale jõudes selgub, et muuseum on remondis. Kuna lugesin kusagilt, et pühapäeviti toimub siinsamas lähedal, uuel turul (Nieuwmarkt) vanakraami laat, siis suundun sinna.

[31.08.2008 11:44 (GMT +1)]Vanakraami laat on lahe –palju on küll igasugu Hiina pahna, real Italy salle ja muud seesugust, aga Hollandlaste vanakraam on täiega vaatamist-katsumist väärt: vanad kohvimasinad, uisud, köögitarbed ja loomulikult kuulus Hollandi fajanss. Kui viitsiks endaga kaasa vedada, siis tahaks nii mõndagi siit enda kodu kaunistama :).

Jalutan veidi, vaatan üle raekoja ja leian Waterlooplein-ilt veel ühe MacBike jalgrattalaenutuse. Kuna tüdrukud ei anna endast ikka veel märku, siis sean sammud kanepimuuseumi (The Hash, Marihuana & Hemp Museum) poole. Teel kohtun tüdrukutega, aga kuna neil on suur soov Rembrandti kodu ära näha, siis otsustame seal veidi hiljem kokku saada.

[31.08.2008 12:00 (GMT +1)]Juba kanepimuuseumile lähenedes kõditab nina mõnus kanepilõhn, pea igas poes pakutakse müügiks kanepiseemneid, seeni jne ... väga täpselt ei hakka kõike uurima. Erinevalt teistest muuseumidest, kus piletimüüjateks enamuses vanemad daamid, kohtan siin uksel pikajuukselist, hipi välimusega noormeest.

Kohtun tüdruku-tega Rembrant’s Corner-l, väikese õlleklaasi taga otsustame ekskursiooni jätkata jalgratastel. Jalutame Waterlooplein-ile ja laenutame MacBike-st uhked, „kolmeläigukad“ :). Teeme tutvust Amsterdami parkidega: mulle juba tuttava Vondelpark-iga, kust sõidame Rembrandtparki. Võrreldes Vondelpark-iga on Rembrandtpark paras võsa :).

[31.08.2008 14:03 (GMT +1)]    Otsustame vaadata üle ka sadama, sõidame Westerpark-i ning sealt edasi Westerdok-i äärde. Näeme ka veidi teistsugust Amsterdami, kus suured korrusmajad, vist meie Lasnamäe (või pigem Mustamäe) analoog. Marsruudi lõpu teeme, juba kogenud ratturitena, läbi kesklinna.

Kell ongi juba sealmaal, et jõuame külastada veel korra oma lemmikõllekat, Café Belgique ja juua kiired Kwak-id ja siis juba lennujaama. Muuseumide norm on nüüd pikaks ajaks täis, järgmine kord tahaks tutvuda eluga väljaspool Amsterdami.

Mõned pildid lisaks planetis.

No comments: