Tuesday, September 23, 2008

kes keda?

Sel aastal on mul, enamasti seoses tööreisidega tulnud nii mitmelgi korral rentida autot. Tänu AVIS Preferred kaardile eelistasin kuni selle nädalani AVIS autorenti. Kokku arvestades sai vist kaheksa laenutuskorda ja kaheksa erinevat tootjat: Volvo V50, Škoda Roomster, Hyundai I30, Saab 9-3 BioPower Combi Linear 2.0 T, Vauxhall Zafira Exclusiv 1.8i, Kia Ceed 1.6, Peugeot 307 1.6 HDi, Fiat Bravo 1.9 JTD. Kusjuures kõik korrad olen broneerinud sama klassi auto, Compact, Golf 1.6 or similar.

senine lemmik - SAAB Sel nädalal, või siis eelmise nädala lõpus juhtus selline lugu, et pühapäeva õhtu, kella seitsmeks polnud Malmöst enam võimalik autod broneerida, kuna kõik autorendid olid selleks ajaks juba kinni. Ja kuna Kopenhageni AVIS küsis kahe päeva laenutuse eest pealt 6000 krooni, koos limited mileages 300 km-ga, siis kasutasin sellist lehte, nagu Car-Rental-Agent.com. Ja ohhoo, Europcar küsis sama klassi auto eest samaks ajaks vähem, kui 2000 krooni, seda ilma kilometraaži piiranguta.

Laenutusse minnes oli juba sportlik hasart, et kas lõpuks hakkab ka mõni automark korduma, aga ei - seekord siis Ford Focus Trend universaal 1.6 Duratorq TDCi. Näis siis, kas enne saab aasta läbi või lõpeb autorendifirmade mudelivalik :).

1 comment:

ek said...

Mulle teeb ka head meelt, et rendifirmad pole kleepunud ainult ühe automargi külge ja seetõttu saab töölähetuste käigus väga huvitavaid masinaid testida :)
Mäletan, et mõne aasta eest olid Malmö Hertzil kesklassiautodeks ainult Volvo S40/V50, valdavalt automaatkastidega kõik ning asi muutus juba igavaks.. Manuaalkastiga oli vist ainult üks nendest, kuid see-eest 220hp T5 mootoriga. Loomulikult nõudsin ma alati strictly manuaalkasti :D

Ning Östersundi Hertzile tasus ka talveperioodil rääkida, et tahaks ikka tingimata lihtsat manuaalkastiga kesklassi autot - siis oli päris suur võimalus, et ulatatakse A4 Avant 1.8T quatro võtmed :)

Paarist põnevamast LAV-s testitud rendiautost kirjutasin siin: http://joburg2005.blogspot.com/2005/06/uued-vanad-autod.html