Tuesday, September 09, 2008

N57 07.058 E103 53.418 Novaja Igirma

Kell 8:39 Bratskisse saabudes tervitab meid päike ja jahedus +1°C. Lennujaamast alla, linna jõudes, on siin tihe udu, täna millele jääb nägemata Bratski hüdroelektrijaam, ehkki sõidame üle jõe mööda hüdroelektrijaama tammi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         Autotee Novaja Igirmasse mööda Bratsk - Ust-Kut maanteed, mis kohalik peamagistraal, on küll ainult 270 kilomeetrit, aga aega võtab see omajagu – vahepeal on paarkümmend kilomeetrit asfalteerimata teed, siis on mingisugused ehitajad oma kraana keset teed ajanud ja tõstavad betoonblokke, liiklus seisab mõlemat pidi. Viimane lõik, mis juba peale peamaanteelt mahakeeramist, on nii auklik, et rokem kui 60 km/h seal naljalt sõita ei õnnestu.

Laupäev läheb kaduma, jalutan veidi küla peal, aga tunne on nagu zombil. Keegi on meie saabumise puhul meile väikese vaatemängu korraldanud - põleb üks majake, meie majast mitte kaugel. Suitsu on kogu taevas täis, eterniit paugub ja kohalikel lastel lõbu laialt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA         Pühapäeva õhtul otsustame üle vaadata kohaliku külasauna. Sauna minnes selgub, et valikuid on kaks - сауна või баня. Баня tähendavat neil korralikku vene sauna ja сауна basseiniga tunnisauna. Valime viimase, elamus on igatahes võimas :).

Esmaspäev on siin jõhkralt külm, päeval tibutab isegi paar lumekübet, õhtul läheb õnneks soojemaks.

Tänase päevaga suudan oma töö enam-vähem lõpetada ja homme hommikul peaks hakkama siis kodu poole sõitma. Tagasisõiduga on veel paar jama: Bratski lennujaama kodulehekülg nimelt väidab, et sellist lendu sellel kellaajal ei lähe, samas kui S7 kodulehel on lend olemas. Lisaks olevat kaks sakslast paar nädalat tagasi oma elektrooniliste piletitega Bratskis lenukilt maha jäetud, kuna arvutivõrk ei toiminud ja pileteid kontrollida ei saadud. arvutivõrk pidavat seal pidevalt maas olema. Ainus lohutus mulle, et sakslased olevat olnud suht umbkeelsed ... aga eks homme hommikul vaatame-proovime ...

2 comments:

Anonymous said...

räägi ikka asjast, kuidas naised, segad siin vett mingi töö ja ilmaga.
Ott

Heiti Hallikma said...

Ma olen juba nii vana mees, et ei lähe enam uuemate moevooludega nii lihtsalt kaasa ...