Sunday, September 07, 2008

Vahepeatus

Laupäeva sisse mahtus kulutuuri ja sporti. Viimast nii tugitoolis kui Harku metsa radadel. Esmalt siis Hüüru mõisas kultuurne osa - MTÜ R.A.A.M ja "Vahepeatus", Uku Uusbergi kirjutatud ja lavastatud tükk. Meeldis ja isegi väga. Ootuspäraselt, sest juba näitlejad, Argo Aadli, Alo Kõrve ning Indrek Ojari on kindel noor meistriklass. Sandra Üksküla kohta võib samuti öelda, et tema on oma eellaste vääriline järglane. Ja Uku Uusberg - ometi saab Eesti näitekunst tuleviku üle muretu olla:)

Nautke sellist kodukoha patriotismi on selles tundmuses samuti - perekond Uusbergid on kodukoha Rapla kultuurielu tasemel hoidmas.. olen minagi laulunud Urve Uusbergi poolt juhatatavas kooris ja pea ühtki kohalikku kultuurisündmust ei möödunud Valter Uusbergi osavõtuta.

Lisaks oli mängukoht Hüüru mõis jällegi uus avastus - midagi täiesti nii harjumuspäraste jooksu- ja rattaradade lähist, aga seni veel tundmata. Ainult ühest oli kahju - korraldajad olid taaskord saali ülemõistuse liiga palju üle müünud. Rahvas pressiti kokku kitsukestele pinkidele nagu herned kauna ja õhku nappis saalis juba päris algusest peale. Samaga puutusin kokku suvistel "Katkuaja lugudel" Naisaarel, ei tea mis põhjuseks on ... kas korraldajate silme ees vilkuvad suurimad kasuminumbrid? Ma ei tea, kui ma maksan piletite eest ikkagi 250 krooni, tahaks natukenegi mugavust kogu asja juurde. Onju.

Aga pärast telekast korv- ning jalgpall ja nende kahe vahele kerge sörk Harku metsaradadel. Kui õhtul Tautsi juurdest taksosse istusin sain taksojuhi käest pragada: "ärge palun teinekord ustega paugutage". Meenus kunagi telekast nähtud Ita Everi show:)))

No comments: