Monday, November 14, 2011

Ban Ruam Mit

Hommikul ärgates on algul tunne, et eile õhtul on saanud äkki liiga agaralt rummikokteilide segamist harjutatud. Õnneks kaob see tunne üsna kiirelt. Tänasesse päeva oleme plaaninud kerge rattatiiru … aga enne seda hommikusöögi.

Siiski läheb nii, et enne, kui hommikusöögiks sobiva koha leiame, oleme eneselegi märkamatult jõudnud kohta, nimega Fat Free. Fat Free on nimelt rattapood, mis tegeleb ka rataste rendiga … ja ei lähegi palju aga, kui minu passi ja 400 bahti asemel omame me kahte Merida maastikuratast. No hea küll … suht kitsaste kummidega maastikuratast.

Sõidame ratastega hotelli, vahetame riided, pakime mõned asjad kaasa ja … teeme teise katse leida hommikusöögiks sobiv koht. Tegelikult valime LP soovituse järgi välja mingi hommikusöögi koha Mae Nam Kok jõe ääres. Aga kui alustame lahedast kõrvaltänavast, et võtta mõned lahedad templid ja kellatornid, siis … erinevaid söögikohti ja baare on järsku lademetes … huvitav, kus nad küll eile olid … peatume ühes, kus saame rattad parkida otse oma laua kõrvale.

Pärast hommikusööki võtame mõned templid ja suundume siis linnast välja, et … võtta mõned templid. Külastame Tham Tu Pu koopatemplit, kus üks lahe buddha on ühe koopa lõppu,  sügavale mäe sisse peidetud. Umbes kolm kilomeetrit hiljem … jõuame

taaskord Tham Tu Pu templini … hmm, sõida või tagasi, et kontrollida, mis nimega siis eelmine tempel tegelikult oli … siin on buddhasid lausa lademetes.

Kuna päev on alles noor, siis otsustame ära käia Ban Ruam Mit-is, kohast, kust algab seiklejate pärusmaa, ehk võimalus külastada mägihõime, teha elevandisafarit jne. Mõned tõusud ja laskumised hiljem olemegi kohal, vantsid tervitavad meid tõstetud lontidega.

Selgub, et tegelikult on mägihõimude külad jalgrattaga (mägirattaga) väga hästi avastatavad, aga meil pressivad peale aeg, ehk saabuv pimedus, mille vastu me oleme varustatud ainult ühe pealambiga ja Maare väsimus, mis ei luba meil kasutada viimast valget selleks, et “panna juurde”  ja teha viimane lõik veidi kiiremini.

Teeme lühikese, pooletunnise tiiru mägedesse ja sõidame siis tagasi Chiang Rai-sse. Anname jalgrattad tagasi täpselt enne pimeda saabumist.

Õhtusöök, jalamassaaž, pubi ja muu jääb juba pimedasse. Ja lisaks – otsustame, et mägihõime peab veidi rohkem külstama … lühendame oma Chiang Rai-s olemise aega, ning homme üritame sõita Laosesse, et veeta rohkem aega näiteks Luang Namtha-s. Seega … kuna pole kindel, kuidas mägedes internetiga lood on, siis võib juhtuda, et mõned päevad on nüüd vaikus.

No comments: