Thursday, November 24, 2011

pioneerid

Kui hommikul ennast hotellist välja registreerisime, viimast tiiru Vientianes tegime ja lennujaama jõudsime, ei osanud me arvata, et tänane lend võiks olla millegi poolest erilisem, kui meie eelnenud lennud.

Kui check-in tüdruk küsis, et kas teie olete VIP lennule, vaatasime meie talle imestunult otsa, mille peale tüdruk kiiresti lisas, pole oluline. Harjumatult suure fotograafide kontsentratsiooni pardalemineku ooteruumis, panime 20 Laose selle aasta missikandidaadi arvele, kes ooteruumis rivis seisid ja võluvalt naeratasid – ilmselt mingi Laose missiüritus.

Siis aga vaatasime, et ohhoo, kas tõesti tulevad kõik missid meiega lennukile, lisaks terve armee lao Airlines riietega tegelasi, ning kõiksugu ülikonnastatud ja kleidistatud karvaseid ja sulelisi, meie ja veel paar õnnetut valgenahalist matkaselli, nagu valged varesed selles suures parves.

Selgus saabus alles lennukis kohale istudes, kui Laose esimene rahvuslik ingliskeelne ajaleht Vientiane Times oma esilehel asjasse selguse tõi:

First ever Lao Airlines flight to Singapore takes off today

Lao Airlines' first ever direct flight to Singapore is scheduled for take-off this afternoon with 135 lucky passengers on board the 142-seat Airbus 320.

The airline is optimistic the new Vientiane-Singapore sector will meet with the same success as its other international and domestic routes.

The official opening of the Vientiane-Singapore-Vientiane flight will take place in Singapore on Friday, attended by Lao government officials and representatives from Lao Airlines and Singapore's Changi Airport ...

Päris tore oli teha esmalendu, uhiuuel lenukil ja uhiuuel liinil – ilmselgelt on meie reisikorraldaja head tööd teinud. Kõik reisijad said endile rinda Lao Airlines logo järgi kujundatud lillebuketid, lisaks kingiti kõigile Lao Airlines särgid, rääkimata korralikust söögist-joogist lennuki pardal – huvitav, kas see on Lao Airlines standard, või esmareisijate privileeg?

Ja Singapur – lennujaamast väljudes oleks nagu sauna sattunud: +30° C ja seda kell pool kaheksa õhtul, lisaks õhuniiskus 99%. Kilomeetrise jalutuskäigu järel MRT peatusest hotelli olin vähemalt mina läbimärg.

No comments: