Saturday, November 19, 2011

puhkepäev

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Täna võtame päeva veidi kergemalt … Maare nõudmistele vastu tulles, teeme puhkepäeva. Mis võiks olla veel mõnusam, kui puhkepäeva hommikul teha lazy bike ride. Et mitte liigseid tõuse võtta, sõidame mööda jõeäärt, ning avastame veel mõned Lao külad. Tagasi jõudes teeme paarikilomeetrise põike linnast teise suunda, koobastesse, kus Indo-Hiina sõja ajal varjas end Lao valitsus.

Päeva kõige tõsisemaks peavaluks saab homse transpordivahendi leidmine, sõiduks Luang Prabang-i. Public boat maksab 110 000 kiatti, aga halvemal juhul surutakse sinna 20 reisijat, mis tähendab, et istud 7 … 9 tundi puupingil, nagu silk pütis. Sadama kõige kõvem mees pakkus meile pärast pikka vaidlust privaatpaati 1.4 miljoniga. Tiger Trail (sama koht, kust hommikul rattad rentisime) soovitab meil kontakteeruda mister Hom-iga, Sabai-Sabai-st.

Vastu õhtut saame lõpuks mister Hom-i kätte ja kokku lepitud comfort istmetega private paadi, hinnaga 1.4 miljonit. Belglased teatavad, et nende eelarve siiski nii kallist paati ei võimalda ja meie pakkumisest nemad 0.4 ja meie 1.0 miljonit nad esialgu loobuvad … ehkki raske südamega, nagu tundub. Kuna raha on juba makstud, siis väga aktiivselt me endile homseks kaaslaseid ei otsi.

1 comment:

Anonymous said...

Aga miks te ei taha näha, kuidas silgud seal maal tegelikult elavad? See ei oleks päris hotelliturism, kuid seda enam reisielamust pakkuv ju