Sunday, November 06, 2011

Kreeka võlakriisi lahendamas

lammas all, paremas nurgas ... [28.10.2011 18:28 +02:00]

Tegelikult sai kõik alguse Estonian Air sooduskampaaniast, mille käigus pakuti lennukipileteid muuhulgas ka Brüsselisse, soodushinnaga 80 eurot üks ots. Kuna Brüssel ja sõprade külastamine oli meil juba mõnda aega plaanis ja nüüd veel võimalus samaaegselt pidad ära Liina sünnipäev, siis asus Maare kiirelt pileteid ostma. Siiski … selgus, et nii soodsa hinnaga meie poolt soovitud kuupäevadeks siiski pileteid ei saa ja nii olime juba peaaegu loobumas.

Mingis meeltesegaduses võtsin ette Google Maps-i ja avastasin, et näiteks Ryanair lendab ka Brüsselile suhteliselt lähedalasevale Düsseldorf Weeze lennuväljale, kust Brüsselisse vaid paari tunni tee … veidi rohkem, kui Düsseldorfi endasse. Lennukipiletid kolme peale lähevad 150 eurot, autorent kolmeks päevaks 59 eurot – reisi kogumaksumus pea kolm korda vähem, kui Estonian Air “sooduskampaania”.

Square - Brussels Meeting Centre [28.10.2011 19:17 +02:00]Kõik toimib väga hästi ja reede õhtul oleme juba kell pool viis Brüsselis, et aidata lahendada Kreeka võlakriis ja ühtlasi teha viimased ettevalmistused Liina sünnipäevaks. Kuna köök saab advokaate täis, siis lähen mina tegema Brüsseliga esimest tutvust.

Läbi parkide ja mööda erinevatest euroinstitutsioonidest jõuan just Mont des Arts väljakule, kui saan kõne, et kriisile lahenduste otsimine on ajutiselt peatatud ja vaja tulla sünnipäevale. Raske südamega loobun võimalusest külastada club.brasil-i ja seal europalia festivali raames esinevat Daniel Miranda Trio-t.

Laupäeval tutvustab Liina meile multikultuurset Brüsselit: alustame Belgia põhialustest – külastame poodi, nimega Beer Mania, kust väljume neli õlut ja 40 minutit hiljem koos kerge surinaga peas. Pean siinkohal mainima, et minu poolt testitud Trappistes Rochefort, 11.3% on lihtsalt suurepärane. Aafrika linnaosas, Matongé-s teeme lõunapeatuse – siinkohal tuleb küll öelda, et aafrika söök (või siis köök) on aafrikas parem.

Palais de Justice [29.10.2011 16:33 +02:00]Jätkame juristidele kohustusliku, Palais de Justice külastamisega, millele järgneb vene linnaosa oma vene poodidega. Tai kaubamajja jõudes ei suuda Maare vastu panna, ning hoolimata asjaolust, et kohe-kohe on teda ootamas ees tõeline aasia, ostab kokku terve sületäie erinevaid aasia toiduasju. Õnneks on pikk jalutuskäik meid nii palju kurnanud, et järgneva õlle ootuses suudame sirgelt mööda jalutada suurest hulgast erinevatest poodidest.

Kahjuks on Brüsseli kesklinn turistidest nii umbes, et peale mõningast üritamist saame aru, et me lihtsalt ei mahu siia. Õlle juurde pääseme alles kodu juurde jõudes.

Pühapäevaks on Käsper teinud korraliku eeltöö ja organiseerinud meie jaoks tõelise õllefestivali – Karakterbieren Festival väikeses linnakeses, nimega Poperinge.

kohalikud õlled ... [30.10.2011 14:26 +01:00]Suures õlleootuses jõuame Poperingesse enne, kui festival on alata jõudnud. Veedame siis aega Hotel de la Paix all asuvas restoranis, kus Maare ja Triinu söövad ära kõikide nende lähedusse sattuvate konnade koivad … küüslauguvõiga. Ühtlasi võtame ette mõned kohalikud õlled … juba enne festivali.

Festival ise … ühes ruumis terve hulk õlletootjaid, kelle vahel siis tihedalt klaasidega testijaid. Mina, kui autojuht tüdinen sellest üsna pea ja lähen avastama Poperinget.

Õhtul tagasi Brüsselisse jõudes teeme veel tiiru kesklinna, võtame õlled ühes Brüsseli kõige turistikamas õllekas, Delirium Café, ning vaatame üle veel mõned  populaarsed turistikohad, näiteks Manneken Pis.

Esmaspäevase tagasitee teeme endile huvitavamaks sellega, et loobume mööda kiirteid kihutamisest ja valime väiksemaid alternatiivteid. [pildid]

No comments: