Sunday, November 27, 2011

Pulau Ubin

Selleks ajaks kui meie valveta jalgrattaparkla jurrde jõudsime, käis seal tõeline joogiorgia – kõik ratastel leiduvad joogipudelid rändasid mööda puid, kus pikasabalised makaagid (long-tailed macaque) neid kas avada üritasid või juba tühjaks jõid. Nagu näha, mõned tüübid üritasid ka rattaid ärandada ja nendega sõitu teha.

Ühesõnaga – täna murdusime … hommikul sõitsime Changi village-isse, sealt laevaga ühele Singapuri saartest – Pulau Ubin. Saarel võtsime … jalgrattad. Siin saarel asub ka Singapuri, kui mitte kogu Aasia kuulsaim mägirattarada, Ketam Mountain Bike Park, mida Lonely Planet võrdleb lausa Moabiga. Moabist jäi asi küll kaugele, aga rada oli iseenesest täitsa tore, mina oma siledaks kulunud kummidega rendirattaga jäin nii mõnelgi mudasel tõusul hätta. Boonusena nägin umbes kümmetkond sisalikku, kes kõik sellised poole meetri kanti pikad.

Saar oli täitsa tore Singapuri linnadžunglile vahelduseks, ja mis kõige toredam – nii saarel, kui ka Changi village-is on vägagi head mereandide restoranid, erinevalt Singapuri Riverside restoranidest, kus praadide hinnad olid 50 kuni 150 dollarit, siis Changi village-is saime kahe peale õhtusöögi koos õllega alla 50 dollari.

No comments: