Monday, April 24, 2006

Jazzkaar 2006

Reede õhtul avasime ka isikliku Jazzkaare hooaja. Enne veel kehakinnitus Kloostri Aidas. Täiesti söödav restoran, muuseas. Avastasime selle mõni aeg tagasi - ruumi on, õhku on ja tavaliselt mängib üsnagi meeldiv elav muusika. Teenindajad lahked ja toidud keskmisest Tallinna söögikohast maitsvamad. Kuna muud uued popimad kohad olid reede õhtul puupüsti täis, võtsime varasemast tuttava tee jalge alla. Teadsime, et kindla peale minek. Ei pidanud pettuma, kuigi muusika - tegelikult väga lahedad noored mehed saksofoni, kitarre ja trummidega -oli seekord veidi liiga vali. Aga noh, kui me oleks kaugemal istunud, siis ehk oleks teisiti olnud.

Aga peale kõhutäit oli Soweto Kinch Rock Cafe´s sobilik Jazzkaare avalöök. Mustad mehed, hea muusika. Kahjuks ei jõudnud me ära oodata temale järgnenud Chalice´i etteastet, kuna Heiti oli viimased kolm ööd üsna vähe maganud ja ausalt öeldes ei olnud ka minu tervislik seisukord (ikka see konditsioneerihaigus) kiita. Seega jäi pool mõnu ilmselt saamata aga katsume siis järgmisest reedest võtta kontserti täie raha eest - kodu lähedal ka Salme kultuurikeskuses The Shin World - grusiinid, kes panevad kokku oma rahvusliku muusika jazzurütmidega. Piletid ostetud. Ootan põnevusega.

Jazzkaarega on igal aastal see lugu, et palju tahaks aga kõike ei jõua. Aga natuke head korraga ongi ehk parem kui palju sisse ahmida, pärast ei mäleta enam Lisaks veel see saaliprobleem - no ei ole Tallinnas just palju neid kohti, kus sellist üritust korraldada. Hea muusikaga tahaks ju kaasa õõtsuda, aga paraku on enamus saale sellised, kus toolid kõvasti põranda külge kruvitud ja siis peabki ehteestlaslikul kombel peaga nõkutamisega leppima. Rock Cafe on üks väheseid selliseid kohti, kus asja korralikult nautida saab. Paraku on seal see lugu, et kas vehid kuiva kurguga põrandal kaasa elada või seisad enamiku ajast baari- ja pärast WC sabas. Sest kogu selle suure ruumi peale on kaks baariletti ning 2 × 2 tualetti. Kas uuendatud Sakala toob lahendust? Eks näis ... loodetavasti kunagi see projekt ikka kusagile jõuab.

No comments: