Monday, May 15, 2006

raske ärkamine hommikul

Ei mäletagi, millal viimati oli hommikul ni raske ärgata, kui täna hommikul - silmalaud olid nii rasked ja silmad paistes. Selles on süüdi muidugi üks vahelejäänud öö, mis möödus Läti metsades. Igatahes oli see üks huvitavamaid ja tasavägisemaid Läti seiklusvõistlusi ja erilist heameelt tegi see, et pingeliseks tegid võistluse mitte lätlased, vaid eesti võistkond, nimega Mona-Lisa. Katsun lähipäevil saada ühelepoole ka võistluse jutukesega, aga tulemus on siin pildil - võitsime endile mobiiltelefonid Nokia 3250. Nüüd olen dilemma ees: uus telefon on oluliselt vingem, kui mu vana, 6230, aga nagu totter on täiesti korralikku, tööandjalt saadud telefoni kõrvale heita ja hakata uut kasutama. Kui kellelgi on huvi, siis müün suhteliselt soodsalt (ehkki valutava südamega) maha :).

Päeva peale on uni üle läinud ja lihatest valu ja kangus kadunud ja nii võtsime maarega õhtul osa orienteerumisvõistlusest Tallinna Sprint, kus täna kavas selline ala, nagu täppisorienteerumine. Täppisorienteerumine on muidu nagu tavaline orienteerumine, aga mngi osa rajast on selline, kus näiteks mingi punkti piirkonda on pandud terve hulk sama numbriga punkte, ning võistleja ülesanne on kaardi ja legendi abil leida õige punkt ja see märkida. Juhul, kui võistleja märgib vale punkti, saab ta selle eest trahvi (täna näiteks oli valesti märgitud punkti eest trahv 1 minut). Tänasel, Randvere kaardil, oli päris huvitav, kuna minul olid näiteks viieteistkümnest punktist 14 kivipunktid ja iga punkti piirkonnas oli kive tegelikult suurem hulk. Peaaegu oleks ühes punktis trahvi saanud, kui vaatasin, et nüüd olen suutnud küll rajameistri üle kavaldada ja punkti edukalt kätte saada ... õnneks märkasin viimasel hetkel ka teisel pool kivi teist punkti ja legendi uurimisel selgus, et minu punkt peabki asuma kivi põhjaküljel, mitte lõunaküljel :).

Ainus inetu asi tänase orienteerumise juures oli see, et pidime maarega mõlemad raja pooleli jätma, kuna majaelanikega oli kokku lepitud tänane maja trepi ehitus - ikkagi hilinesime peaaegu pool tundi. Aga trepi plaadid said välja lõigatud ja jäid ootama järgmist vaba momenti, millal nad paika panna ...

No comments: